31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Vlad Miriţă, Marcel Pavel şi Iordache Basalic concertează din nou la CERAMUS. Îi veţi revedea joi, 7 septembrie, în a treia seară a Festivalului de Film

Cele trei voci magnifice, pe care muscelenii le-au ascultat şi anul trecut, în cadrul unui eveniment cu public pe măsura valorii invitaţilor în concert, revin la CERAMUS. Tenorii Vlad Miriţă şi Marcel Pavel şi baritonul Iordache Basalic au momentul lor în programul Festivalului „Muzica în filmul românesc”, fixat, la fel ca în 2022, în a treia seară a manifestării culturale. Este dificil de spus care dintre cele patru zile ale festivalului are cea mai atractivă agendă, toate fiind echilibrate din punctul de vedere al valorii invitaţilor din domeniul cinematografic, muzical, literar sau al varietăţii secvenţelor care compun un eveniment de nivel naţional. Recitalul celor trei musafiri speciali ai lui Dorin Mirea, care i-a adus în faţa muscelenilor de două ori în 2022, este plasat între acţiunile dedicate a doi actori colosali: Florin Piersic şi Valentin Teodosiu, sărbătorit la 70 de ani, de colegii de scenă, împreună cu cei care vor dori să trăiască – sau să retrăiască – patru seri de vis. Joi, 7 septembrie 2023, de la ora 18.00, concertează pentru dumneavoastră Iordache Basalic, Vlad Miriţă şi Marcel Pavel!

  • Acţiunile verii trecute, de la CERAMUS, au avut succes şi datorită prezenţei celor trei muzicieni magnifici  

La începutul verii 2022, prezenţa celor trei muzicieni excepţionali, cu un recital memorabil, în prima seară a Târgului de Promovare a Produselor şi Tradiţiilor Muscelene, a asigurat succesul acţiunii organizate la Complexul CERAMUS. Publicul entuziasmat să aibă în faţă trei personalităţi remarcabile ale muzicii culte din România a cântat împreună cu oaspeţii lui Dorin Mirea, proprietarul Complexului Ceramus, care a oferit un eveniment cu clasă. Cei doi tenori, Vlad Miriţă şi Marcel Pavel, şi baritonul Iordache Basalic au adus în Grui atâta lume nerăbdătoare să-i vadă şi să-i audă, încât recitalul, care trebuia să aibă loc în superbul cort de evenimente al complexului, a fost mutat în aer liber. Şi a ieşit mai bine decât ceea ce plănuiseră organizatorii, pe care numărul foarte mare de participanţi i-a forţat să regândească locul spectacolului. Poiana din jurul cortului s-a umplut de lume, care a cântat împreună cu Vlad Miriţă, Iordache Basalic şi Marcel Pavel majoritatea pieselor. Atât de iubiţi sunt aceşti coloşi ai operei româneşti al căror repertoriu place şi rămâne proaspăt pentru toate generaţiile!

Iordache Basalic şi Vlad Miriţă au revenit, vara trecută, şi la Festivalul „Muzica în filmul românesc”, unde, la fel ca la târgul de la începutul verii, au oferit spectatorilor o seară de ţinut minte. Vara a început şi s-a sfârşit cu tenorul Vlad Miriţă şi baritonul Iordache Basalic, prezenţi în ambele ocazii la Ceramus. Ariile celebre din opere au răsunat în a treia seară a festivalului aflat, în 2022, la ediţia I.

În 2023, minunaţii artişti, care tind să devină „de-ai casei”, spre norocul câmpulungenilor iubitori de muzică de calitate, vor repeta experienţa de la CERAMUS şi, odată cu ei, şi aceia care au avut bucuria de a le savura cele două recitaluri de anul trecut. Momentul lor este fixat joi seara, 7 septembrie 2023, de la ora 18.00, având înainte şi după proiecţii de film şi dialogurile criticului şi istoricului de film Manuela Cernat, la un nivel aflat în armonie cu interpretarea de excepţie a oaspeţilor organizatorilor: CERAMUS Film, în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara şi Cinemaraton.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!