1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Seară de teatru, pe 4 septembrie, la CERAMUS. Îi veţi vedea în piesa „Divorţul anului” pe Monica Davidescu, Aurelian Temişan şi Ovidiu Cuncea

Cine s-a aflat, anul trecut, printre spectatorii care au umplut poiana din incinta Complexului Ceramus, pentru vizionarea piesei de teatru „Titanic Vals”, a simţit atmosfera minunată de la unul dintre cele mai reuşite evenimente culturale din 2022. Eveniment întrecut, prin amploarea programului derulat pe parcursul a patru zile şi prin valoarea şi numărul invitaţilor din cinematografia românească, doar de Festivalul de Film, desfăşurat tot la Ceramus. În 2023, propunerea organizatorilor, pe care îi ţine obiceiul de a-i delecta pe musceleni cu manifestări de calitate, este „Divorţul anului”, adusă la Câmpulung de Compania de Teatru „Concordia”. Luni, 4 septembrie 2023, de la ora 18.00, amatorii de teatru, care o îndrăgesc pe actriţa Monica Davidescu, au ocazia s-o vadă pe scena amplasată în aer liber, dacă vremea va permite repetarea experienţei de vara trecută. Îi dau replica Aurelian Temişan şi Ovidiu Cuncea, care semnează şi regia spectacolului.

  • Săptămâna Festivalului de Film debutează cu o seară de teatru. Luni, 4 septembrie, de la ora 18.00, se joacă „Divorţul anului”  

Experienţa magnifică de anul trecut, trăită de câteva sute de câmpulungeni şi musceleni dornici să se simtă bine, vizionând o piesă de teatru, într-o manieră atipică, dar relaxantă – în aer liber, stând pe pătură -, are o continuare în 2023. În debutul articolului am dezvăluit care este spectacolul la care sunteţi invitaţi şi cine sunt actorii care vă vor încânta timp de două ore. Monica Davidescu, Aurelian Temişan şi Ovidiu Cuncea, ultimul într-o dublă postură, de actor şi regizor, vor oferi publicului muscelean o comedie despre relaţia soţ – soţie în vremurile pe care le trăim, relaţie presărată cu dramatic, comic şi ironic.

În societatea noastră, în piese de teatru, în seriale de televiziune, în emisiuni, se vorbeşte tot mai mult despre căsătoria modernă şi despre libertatea de a avea parteneri în afara căsătoriei, rămânând în continuare în relaţia de soţ / soţie sau chiar despre salvarea cuplului de la despărţire, prin întreţinerea unor relaţii fugitive extraconjugale ale ambilor soţi. „Toate cuplurile care au încercat au eşuat lamentabil”. Până la urmă, se dovedește că nu e o soluţie pentru salvarea căsniciei, ci un drum către pierderea cuplului.

„Divorţul anului” este o piesă adaptată de însuşi marele actor Ion Lucian, după o idee a unui film celebru în perioada anilor ’70. Piesa tratează, în mod comic şi ironic, cu accente dramatice, relaţia soţ – soţie, a unor oameni ce se îndreaptă spre „a treia tinereţe” şi care se află prinşi în vârtejul „ipocriziei convenienţelor moderne”.”, este prezentarea de specialitate a piesei oferite muscelenilor de organizatorii câmpulungeni, care promit că: „O să fie de pomină, se lasă cu scandal, dar şi cu petrecere!”

Intrarea se realizează pe baza unei donaţii de minimum 25 de lei, o sumă simbolică, dacă ne gândim că biletul la această piesă jucată pe scena unui teatru bucureştean costă între 60 şi 90 de lei. Fondurile colectate din donaţiile spectatorilor vor susţine o cauză socială.

Aşadar, luni, 4 septembrie, de la ora 18.00, includeţi în programul serii vizionarea unei comedii de actualitate, care a prins peste tot în ţară, unde s-a jucat! Spectacolul de teatru „Divorţul anului” deschide săptămâna Festivalului „Muzica în filmul românesc”, un eveniment cu clasă, poziţionat, din toate punctele de vedere, peste nivelul ofertei culturale obişnuite a Câmpulungului.

Sursa foto “Divorţul anului”: Teatralis.ro

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!