6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Doar Dorin Mirea şi grupul de aleşi USR au contribuit la răsplătirea olimpicilor, în ciuda teatrului liberal din Consiliu

Dezamăgitor, dar nu surprinzător comportamentul grupului de consilieri PNL, în special, care, prin vocea profesorului Nicolae Zaharia, a reclamat atât modestia unor recompense acordate elevilor merituoşi, cât şi injusteţea premierii doar a locului I la olimpiadele naţionale. Nu şi a următoarelor, care nu puteau fi susţinute financiar nici din bugetul local, nici din sponsorizări. Şi-atunci singura variantă de a-i mulţumi şi pe beneficiari – dacă existau -, şi pe liberalii care îşi fac campanie pe seama stimulentelor acordate în situaţii sensibile electoral erau donaţiile venite, cum era firesc, şi de la consilieri, nu numai de la comunitatea câmpulungeană. Mai ales că unii dintre ei erau cei care făceau presiuni pentru premii mai mari şi mai multe. Ei bine, tocmai aceştia s-au făcut că plouă, confirmând teoria pe care ziarul nostru o susţine de ani şi ani: că bulucul în Consiliul Local n-are nicio legătură cu binele comunităţii, ci cu indemnizaţia de ales, din care nu s-au îndurat să cedeze nici măcar o jumătate, o singură dată într-un mandat!, pentru copiii aceştia, pe care îi plâng că nu sunt suficient de bine plătiţi ca să înveţe. Singurii consilieri care au făcut un gest de bun simţ sunt Dorin Mirea, de la POL, şi grupul de aleşi USR, care au oferit un alt fel de premiu olimpicilor care, cu siguranţă, nu pentru ajutoarele Primăriei învaţă.

  • Cei care au cerut cu o insistenţă enervantă premii mai mari şi mai multe nu s-au îndurat să doneze nicio „firimitură” din banii încasaţi lunar de la câmpulungeni

La şedinţa extraordinară de la începutul săptămânii, PNL-istul Nicolae Zaharia a creat o tevatură în regulă pe seama discriminării la premiere a olimpicilor poziţionaţi pe locurile II, III şi menţiune, care rămâneau nerăsplătiţi de Zilele Municipiului. Asta pentru că o lege cu un conţinut ambiguu nu permite acordarea de premii în această situaţie din niciun venit al Primăriei, fie buget local, fie sponsorizări, sursa din care autorităţile i-au recompensat pe olimpicii pe de locul I şi pe fetele cu 10 la Bacalaureat. Lui Zaharia i s-a părut modestă şi suma alocată pentru fetele de aur de la Bac, ocazie perfectă pentru aleşi de a face măcar un gest de imagine, dacă de unul din inimă nu erau în stare.

Deşi noi nu împărtăşim curentul prezentului, al învăţării pentru bani, situaţie întreţinută de tam-tam-ul cu bursele şcolare, dacă tot s-a iscat ditamai ciondăneala, atunci normal era să scoată şi aleşii ceva din buzunar, nu numai deţinătorii de firme, la ajutorul cărora s-a tot apelat. În timpul şedinţei de Consiliu din 17 iulie 2023, Dorin Mirea a anunţat că finanţează el premiile olimpicilor care nu puteau fi plătite de Primărie din raţiuni legale. Ajunsese prea departe o discuţie, care se purta fără să se ştie dacă şi câţi copii rămâneau pe dinafara premierilor pregătite de autorităţi. Credeţi că s-a încheiat în momentul în care a fost lansat anunţul că preia un consilier sarcina pe care Primăria era împiedicată de lege s-o ducă la îndeplinire?!

Nu, falsele îngrijorări liberale au continuat şi cu alte lamentări, cum că fetele de 10 la Bac ar merita mai mult. Toţi ar fi meritat mai mult şi ar fi primit mai mult, dacă aleşii se îndurau să facă o donaţie cât de mică. Nu din salarii, nu din meditaţii, ci din indemnizaţia pe care o încasează din taxele şi impozitele noastre. Dar nu s-au îndurat să ofere o părticică din banii luaţi tot de la câmpulungeni, ca să primească elevii premii mai mari, cum ei înşişi au cerut. Jenant!

  • Consilierii USR le-au oferit copiilor o carte de colecţie  

La festivitatea de premiere de astăzi, Primăria a acordat următoarele recompense: 3 premii a câte 400 lei pentru locul I la olimpiada naţională; 5 premii a câte 400 lei pentru premiul special la olimpiada naţională; 2 premii a câte 300 lei, finanţate de consilierul local Dorin Mirea, pentru locul II la olimpiada naţională;  2 premii a câte 400 lei pentru cele două medii de 10 la Bacalaureat; 32 de premii a câte 300 lei pentru locul I la olimpiada internaţională şi concursuri şcolare naţionale; un premiu de 300 lei pentru premiul special la concurs şcolar naţional.

În timpul ceremoniei, în numele colegilor de la USR, Alexandru Hagi a anunţat un alt fel de premiu acordat elevilor valoroşi ai Câmpulungului: cartea „Diplomaţia”, autor Henry Kissinger, pe care au primit-o performerii răsplătiţi cu un dar de păstrat pentru totdeauna. Este un premiu care le rămâne şi le aminteşte de această zi.

„Astăzi este despre Câmpulung, despre performanţă, despre tineri şi despre foarte multă muncă. Noi, consilierii USR, am preluat provocarea de la presă şi ne-am asumat-o. Dar nu ne-am asumat să cuantificăm în bani munca, performanţa şi calitatea acestor copii minunaţi. Ne-am gândit să-i lăsăm pe cei care vor beneficia de serviciile lor în viitor să cuantifice această muncă. Noi ne-am gândit să le facem un cadou, pe care, cu siguranţă, îl vor aprecia. Este vorba despre o carte. O carte grea şi cu greutate, care îi va ajuta în viaţă şi sperăm că le va deschide apetitul pentru diplomaţie, administraţie publică şi chiar politică, pentru că ei sunt ultima noastră speranţă să scoată ţara asta din mediocritate.”, a anunţat Alex Hagi ideea inedită a grupului de consilieri USR.

„Nu este orice carte – a intervenit Elena Lasconi -, este o carte extrem de controversată, incisivă, care vă arată trucurile prin care s-a modelat lumea astăzi şi, poate, vă dau gânduri pentru lumea din viitor. Cred că o să vă ajute foarte mult.”

Răsplătirea unora dintre copiii buni ai Câmpulungului a fost posibilă datorită sprijinului pe care Primăria Câmpulung l-a găsit la deţinătorii de societăţi comerciale din municipiu, contactaţi şi rugaţi să contribuie la acordarea unor premii onorabile.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!