6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

De ce aleg câmpulungenii Centrul Medical Parga Sat? – răspuns pentru doamna primar Elena Lasconi

Ca urmare a declarației doamnei Primar Elena Lasconi din cadrul vizitei făcute în Ambulatoriul Spitalului Municipal Câmpulung, mai exact a apelului către câmpulungeni de a evita mediul privat când vine vorba de servicii de sănătate, ne vedem nevoiți să venim cu următoarele precizări:

1) Laboratorul Centrului Medical Parga Sat a obținut cel mai mare punctaj ca laborator cu un singur punct de recoltare, din județul Argeș în evaluarea realizată de Casa de Asigurari de Sănătate. Punctajul Laboratorului Centrului Medical Parga Sat este de 2037.80 puncte, iar cel al Spitalului este de 1678.38 puncte. Criteriile de punctaj sunt aceleași atât pentru sistemul privat cât și cel de stat, printre care enumerăm: echipamentele, numărul de analize acreditate RENAR, controalele externe efectuate în decursul unui an de zile, punându-se astfel un accent deosebit pe calitatea analizelor.

2) Centrul Medical Parga Sat efectuează analize medicale GRATUITE cu fonduri alocate de CAS Argeș, contrar afirmațiilor doamnei Primar, care este probabil greșit informata de către membrii echipei sale.

3) Echipamentele utilizate în efectuarea analizelor medicale sunt de generație mult mai nouă decât cele din Spital, iar reactivii sunt achizitionați de la aceeași furnizori.

4) În ultimii 2 ani, Centrul Medical Parga Sat a trecut prin modernizări majore, atât privind spațiile alocate actului medical, cât și privind achiziția de echipamente de ultimă generație („Avioane”, ca să o parafrazăm pe doamna Primar), toate acestea fiind investiții proprii sau obținute prin atragerea de fonduri europene:

– A fost deschis un Centru Medical ultramodern dotat cu 5 cabinete medicale pe str. Matei Basarab, nr. 33A.

– Modernizarea integrală a laboratorului din str. Republicii nr. 7 s-a efectuat în mai puțin de 3 luni de zile, fără a afecta activitatea centrului.

– Am achiziționat cel mai performant Videoendoscop din Câmpulung, ecograf cu o tehnologie nouă X-Insight, Videocolposcop Full HD, Analizator Hematologie, Analizator Imunologie, Analizator Biochimie, Analizator Urini, etc.

5) În ultima perioada, Centrul Medical Parga Sat și-a mărit echipa prin începerea colaborării cu 20 de medici de TOP. Alături de medicii deja consacrați, clinica deservește peste 30 de specialități medicale, o parte din ele nefiind asigurate de către Spitalul Municipal Câmpulung.

6) Cu o activitate de peste 30 de ani, Centrul Medical Parga Sat este un contribuabil important al Municipiului Câmpulung, în prezent având un număr total de angajați și colaboratori de peste 60 de persoane.

7) Să nu uităm faptul că mediul privat a asigurat servicii medicale constant în perioada pandemiei, preluând presiunea de pe sistemul de stat.

Considerăm că în rolul de Primar, doamna Elena Lasconi trebuie să păstreze o poziție echidistantă față de contribuabili, fie ei privati sau de stat și, mai mult, să asigure colaborarea între aceste două medii, mai ales când vorbim de domeniul medical, unde interesul pacientului primează.

Haideți să ne unim și să demontăm mitul care circulă de ani de zile în Câmpulung cum că „cel mai bun medic este trenul de București”.

Vom continua să investim constant în echipamente de ultima generație și atragerea de medici performanți, pentru a ne asigura că pacienții beneficiază de cele mai avansate servicii medicale.

Ne considerăm o companie responsabilă și suntem mândri să susținem dezvoltarea acestui oraș, de aceea ne-am bucura să fim priviți de administrația locală ca parteneri, nu ca și competitori.

Centrul Medical Parga Sat

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!