11.8 C
Campulung Muscel
27/03/2025

Andrei Aron, despre plecarea doctoriţei de la Cardiologie: „N-am putut s-o păzesc de fiecare dată când a ameninţat-o lumea cu bătaia. Asta este vina mea”

Unul dintre subiectele importante legate de Spitalul Câmpulung „atacate”, astăzi, 14 iulie 2023, la conferinţa de presă susţinută de managerul Petrina Florea şi consilierul primarului în domeniul sănătăţii, dr.Andrei Aron, l-a constituit decizia unor medici de a-şi continua activitatea în altă parte. Fie în sistemul privat, fie la alt spital de stat. Opinia publică locală a fost intoxicată în mod voit cu ideea că doctorii sunt puşi pe fugă de neînţelegeri interne, care i-ar fi determinat să cedeze şi să opteze pentru alt job.

Cele mai recente nume aşezate de zvonistica locală pe lista celor care ar avea gânduri de plecare sunt cele ale familiei de medici Georgescu. El, medic ortoped, ea, medic ginecolog. Directoarea Petrina Florea are alte informaţii, care contrazic teoria părăsirii Spitalului Câmpulung de către cei doi specialişti. Momentan, doctoriţa Georgescu este în concediu pentru creşterea copilului. „Pot să vă spun că doamna doctor Georgescu a cerut reluarea activităţii începând cu 1 august, fiind în concediul de creştere şi îngrijire a copilului. Îşi doreşte să reia activitatea. Nu avem nicio informaţie că familia doctorilor Georgescu doreşte să plece.”, a precizat managerul Petrina Florea. Cele mai recente câştiguri, pe partea de personal, ale Spitalului muscelean, de unde se mai şi pleacă, dar unde se mai şi vine – ca peste tot, nefiind Câmpulungul excepţia -, sunt un medic diabetolog şi un medic ginecolog.

  • Doctoriţa de la Cardiologie ar fi fost agresată de pacienţi

Motivul plecării medicului cardiolog Chiosa a fost comentat pe scurt de Andrei Aron, neavând acordul acesteia pentru a face publice mesajele prin intermediul cărora ea şi-a explicat decizia renunţării la postul ocupat la Spitalul Câmpulung. „Eu ştiu altă informaţie, pe care o am scrisă în mesajele primite de la dânsa. Că populaţia din Câmpulung – aşa cum şi acum există o agresivitate foarte mare – a agresat-o pe doamna doctor. Şi vă poate confirma. Populaţia nu înţelege că, dacă este un singur medic, nu trebuie s-o reclamăm dacă nu ne primeşte în cinci minute. Acesta este unul dintre motivele pentru care doamna doctor a plecat. Eu nu am avut ce să-i fac. Am discutat cu dânsa de nenumărate ori. N-am putut s-o ajut, s-o păzesc de fiecare dată când a ameninţat-o lumea cu bătaia, este adevărat. Asta este vina mea. Şi, pe lângă aceasta, a avut şi nişte motive personale pentru care a plecat din Câmpulung.”, a precizat dr.Andrei Aron.

  • Doctoriţele Mateescu şi Drăgulinescu au contract de prestări servicii până la sfârşitul anului

„Nimeni n-o să vină, ca medic, în Câmpulung, dacă va vedea această agresivitate excesivă pe care dumneavoastră o propagaţi, mai ales în presă.”, s-a referit consilierul primarului la informaţiile gen „gura târgului” răspândite de anumiţi posesori de site-uri, care publică ştiri intenţionat distorsionate. „Denigrarea constantă a Spitalului dăunează foarte mult.”, a intervenit managerul Petrina Florea.

Aceasta a dezminţit şi informaţia privitoare la retragerea unor medici care colaborau cu instituţia în baza unor contracte de prestări servicii. Doctoriţele Mateescu şi Drăgulinescu au contracte până la sfârşitul acestui an. Dr.Stela Mateescu se află în concediu, dar a anunţat că, din luna septembrie, îşi reia activitatea.

  • O hârtie care nu mai vine de la minister o împiedică pe doctoriţa cea nouă de la Diabetologie să dea reţete

„Nu cred că este un an de când tot aici, la discuţii de acest gen, spuneaţi că nu avem medici la UPU şi că nu avem medici la copii. A ieşit şi atunci un circ fantastic în Câmpulung, că nu sunt medici la copii. Mai există problema asta? Nu mai există. Nu mai zice nimeni că, acum o jumătate de an, copiii nu aveau unde să se ducă. Acum au unde să se ducă. Asta nu s-a întâmplat aşa. La fel şi cu CPU. Din Câmpulung a plecat, într-adevăr, un medic: doamna doctor de Cardiologie, ale cărei motive vi le-am spus. Dacă-mi va da acordul să vă dau mesajele pe care le am cu dânsa, vi le dau, ca să vedeţi ce spunea dânsa acolo. A plecat doamna de la Diabet, dar acolo este altă discuţie. Problema este că ne mocăim să scoată ministerul o hârtie, pe care am solicitat-o de cel puţin o lună. După ce doamna doctor şi-a luat examenul, trebuie să i se emită o hârtie. A terminat şi şi-a luat specialitatea. Este medicul nostru rezident, pe post al Spitalului, rămâne aici, dar nu poate să facă niciun fel de reţetă, pentru că nu are această hârtie.”, a explicat medicul Andrei Aron de ce noua doctoriţă de la Diabetologie nu poate oferi servicii complete pacienţilor.

Aşadar, la Diabet, în urmă cu două săptămâni, a sosit un medic nou. „Doamna doctor Mazîlu vine zilnic la serviciu şi o ajută pe doamna doctor Motrun, este în contract cu Casa.”, a precizat directoarea Florea. „Dar nu poate prescrie insulina.”, a completat Andrei Aron. „Aşteptăm ordinul de confirmare.”, este formalitatea punctată de Petrina Florea a cărei lipsă o împiedică pe doctoriţa cea nouă să intre în pâine cu toate atribuţiile. „Am discutat cu dânsa şi am înţeles că, dintre toate specialităţile care au terminat şi au luat examenul în acest an, diabetologii sunt singurii care nu au hârtie.”, a adăugat Andrei Aron.

  • Cardiologii preferă să lucreze în privat

Prin venirea unui medic ginecolog, se va ameliora şi situaţia de la Ginecologie, unde două doamne doctor sunt în concediu pentru creşterea copilului. „După ce că este foarte greu să găseşti medici în ţară şi să-i aduci la Câmpulung, devine şi mai greu dacă un medic ar intra pe internet şi s-ar uita să vină la Câmpulung… n-ai cum să vrei să vii aici. Ar trebui să ne domolim un pic şi să înţelegem că există posibilitatea chiar şi să se mai greşească. Este absolut uman să se greşească. (…). Oricum, este foarte greu să găseşti oameni care să vrea să vină aici. Am mai avut discuţii că unii se gândesc că, poate, Primăria nu le oferă o casă sau ceva de acest gen. Poate să fie un motiv, dar nu este un detaliu decisiv în hotărârea unui medic de a veni sau nu la Spitalul Câmpulung. Mai ales dacă nu este din Câmpulung. Sunt multe lucruri pe care un om le ia în considerare când se mută dintr-un parte într-alta. Câmpulungul are, dacă nu patru, trei cardiologi în privat. Marea majoritate preferă privatul, pentru că este un pic mai complicat să lucrezi în spital ca medic cardiolog. Nu vine nimeni când este într-o stare bună, se mai şi pierd pacienţi. Dacă mai eşti într-o zonă în care reactivitatea este foarte mare, la fiecare pacient pierdut te mai fereşti pe stradă, ca să nu te lovească o maşină ş.a.m.d. Sunt multe detalii pe care nu le putem schimba. Cei mai mulţi medici, decât să aibă gărzi, 30 de urgenţe cardiologice pe zi, preferă să meargă în privat, să fie liniştiţi, să vadă pacienţii, să dea reţete. Se vede acest lucru, nu este numai la noi. Şi la Piteşti. Judeţeanul are, într-adevăr, gardă, dar este plin de medici în privat. Tot ei sunt şi în privat. Acelaşi lucru se întâmplă şi la noi cu privatul. Am văzut tot felul de poveşti, că privatizăm, dar nu se uită nimeni în jur ce se întâmplă în privat. Că la medicii care sunt în Spital sunt în privat majoritatea, că la medicii noştri din Spital nu găseşti programare decât peste trei luni, dar la privat găseşti. Iar documentele arată că, de fapt, nu este întrunit în fiecare zi numărul de programări şi consultaţii.”, a conchis medicul Andrei Aron.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!