1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Constructorii interesaţi de etapa a treia a lucrării de canalizare de la Schitu Goleşti sunt aşteptaţi să se înscrie la licitaţie

Astăzi, 16 iunie 2023, autorităţile locale de la Schitu Goleşti au lansat invitaţia constructorilor interesaţi de a se înscrie la o licitaţie cu o miză de peste 16,5 milioane de lei. Primarul Tudorel Vasile Miriţă va continua reţeaua de canalizare, cu etapa a III-a a acestei investiţii care a rezolvat o utilitate elementară a localităţii. Administraţia locală vecină a accesat din nou o finanţare nerambursabilă, cu ajutorul căreia pune la punct sistemul de canalizare pe arterele pe care, momentan, lipseşte. Astfel, în mandatele edilului liberal, se reuşeşte realizarea a ceea ce n-au reuşit predecesorii săi, bifându-se astfel o condiţie de civilizaţie pentru o localitate aflată în „buza” unui municipiu. Care încă nu are asigurată canalizarea pe întregul său teritoriu.

  • Criteriul determinant: preţul cel mai mic   

Anunţul de participare la procedura de achiziţie organizată de Primăria Schitu Goleşti a fost postat astăzi, 16 iunie 2023, pe portalul destinat contractărilor de lucrări, dotări şi documentaţii ale instituţiilor bugetare. „Canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Schitu Goleşti, judeţul Argeş, etapa III (străzile laterale din satele Schitu Goleşti şi Lăzăreşti şi satul Costiţă)”, este titulatura investiţiei cu o valoare de 16.572.470 lei. Autoritatea contractantă urmăreşte să obţină de la constructorii care vor accesa procedura preţul cel mai scăzut.

Invitaţia lansată executanţilor, prin intermediul SICAP, descrie pe scurt ce cuprinde etapa a III-a: reţea de canalizare menajeră pe străzile de pe partea dreaptă şi de pe partea stângă a drumului naţional şi montarea ultimelor două module la staţia de epurare.

„Execuţia prevede colectarea apelor uzate menajere prin intermediul racordurilor şi căminelor de racord amplasate pe conductele de canalizare. Racordurile provin de la clădirile de pe drumul naţional şi de pe străzile adiacente. Dată fiind topografia terenului pe care se dezvoltă comuna, lungimea conductelor de canalizare de pe uliţele adiacente este prevăzută în proiect în aşa fel încât apele uzate să poată fi canalizate de la un număr cât mai mare de gospodării, evitând soluţiile cu staţii de pompare, care ar fi condus la consumuri de energie electrice ridicate, cu costuri în consecinţă, cu excepţia celor două staţii, respectiv staţia de pompare SP1 – strada Burneşti şi staţia de pompare SP2 – strada Tănăseşti.

Diametrul colectoarelor de canalizare pentru preluarea debitelor de ape uzate, în prezent şi în perioada de dezvoltare a zonei, este 250 mm. Pentru a nu traversa drumul naţional cu racordurile de la utilizatorii din zonă, sunt prevăzute două colectoare de canalizare, având traseul de o parte şi de alta a drumului naţional. Profilele de realizare a lucrării prevăd pante care să asigure viteza de autocurăţare. La distanţe de maxim 60 m, la schimbările de direcţie şi de pantă şi la intersecţia cu racordurile de canalizare sunt prevăzute cămine de vizitare.”, este rezumatul lucrării, prezentat pentru cei interesaţi să depună oferte.

Valoarea totală cu care este scoasă la licitaţie investiţia, 16.572.470 lei, este distribuită astfel pe capitole bugetare: cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului – 11.424 lei, construcţii şi instalaţii – 14.356.935,67 lei, montajul utilajelor, echipamentelor tehnologice şi funcţionale – 37.540 lei, utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj – 2.058.640,50 lei, lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier – 86.343,83 lei, cheltuieli conexe organizării şantierului – 21.585,96 lei.

Între informaţiile furnizate de organizatorii licitaţiei se află şi numele persoanelor cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante, în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire. Astfel de date sunt necesare în vederea dovedirii neîncadrării ofertantului în situaţia unui conflict de interese. Persoanele cu funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt: primarul Tudorel Vasile Miriţă, viceprimarul Iulian Duţă, secretarul Cătălin Vlăducă, contabilul Cristina Leca, consilierul cu atribuţii de Achiziţii Publice Amalia Ioana Pătraşcu şi consilieri locali: Corneliu Constantinescu, Marinela Stanciu, Eduard Nicolae Nicoară, Nicolae Duhomnicu, Costel Dobre, George Enache, Cristian Şipoteanu, Florian Pătraşcu, Liviu Ionuţ Neagoe, Iliuţă Leonard Bragă, Grigoriţă Maurel Boghez, Constantin Balcă, Marian Marius Radu, Georgiana Ionela David.

Termenul limită pentru primirea ofertelor a fost fixat pe 6 iulie 2023, zi în care acestea vor fi deschise. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!