15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Campion la Olimpiada Națională a Sportului Școlar – tetratlon gimnaziu

De curând, la Râmnicu Vâlcea, a avut loc etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Sportivul Armando Bănicioiu, antrenat de către profesorul de atletism Daniela Păcioianu, a reușit să-și păstreze titlul câștigat cu un an în urmă: Campion la tetratlon gimnaziu.

  • Care au fost probele la care a participat Armando

În ceea ce privește concursul de tetratlon gimnaziu au participat 42 de județe, la băieți. În cadrul acestui concurs, Armando Bănicioiu a participat la patru probe după cum urmează:

  • 60m plat;
  • Săritura în lungime;
  • Aruncarea mingii de oină;
  • 800m.

Punctajul pe care Armando Bănicioiu a reușit să-l obțină în urma acestor probe a fost, conform metodologiei olimpiadelor din Ministerul Educației, de 405 PB. De precizat este faptul că acesta a reușit să facă record personal la două dintre cele patru probe la care a participat, respectiv proba aruncării mingii de oină și proba 800m.

Potrivit Danielei Păcioianu, antrenorul sportivului, această olimpiadă a fost destul de grea, iar motivul principal este că, în urmă cu un an, Ministerul Educației a introdus ca toți medaliații olimpici, indiferent de disciplină, să primească bursă de performanță, iar din această cauză participarea a fost una destul de „aprigă”. La această olimpiadă s-au calificat cei mai buni din județ, iar fiecare câștigător al etapelor județene concurând în faza finală.

„A concurat foarte bine, sunt foarte mulțumită, mai ales pentru că acest concurs a fost în perioada dintre sezonul de sală și sezonul de aer liber unde, de obicei, noi facem foarte mult volum la antrenament. De aceea, în această perioadă nu pregătim concursurile, iar acest concurs ne-a arătat că suntem pe drumul cel bun și că ne-am pregătit bine”, a declarat Daniela Păcioianu.

Pe data de 13 mai, Federația Română de Atletism l-a invitat pe Armando Bănicioiu să participe la concursul internațional, meeting-ul „Mladost”, care se va desfășura la Ruse, în Bulgaria. Pentru Armando va fi primul său concurs internațional la care va participa.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!