13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Jucătorii echipei Muscelul Câmpulung Elite, nemulțumiți de arbitrajul meciului cu Unirea Bascov

La primul joc din play-out, jucătorii echipei Muscelul Câmpulung Elite au ieşit de pe teren şi au pierdut întâlnirea cu Unirea Bascov la „masa verde”.

În prima etapă a play-out-ului din Liga 3, echipa ACS Muscelul Câmpulung Elite a pierdut la „masa verde” (3-0) meciul din deplasare cu Unirea Bascov, după ce, la scorul de 2-0 pentru gazde, a decis să se retragă de pe teren, nemulţumită de maniera de arbitraj a lui Gellert Feleki. Muscelul Câmpulung riscă sancțiuni drastice din partea Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal pentru acest gest cu care va rămâne în istoria Ligii 3.

  • „Așa am considerat noi că este cel mai bine”

Meciul dintre cele două combatante, până la momentul întreruperii, a fost unul aprig disputat, cu multe durităţi, în condiţiile în care fotbaliştii din Bascov au jucat la intimidare încă din primul minut. Au fost faulturi grosolane asupra fotbaliştilor musceleni, uneori chiar sub ochii arbitrului, care s-a făcut că plouă, alimentând astfel şi el tensiunea din teren. Golul de 1-0 pentru gazde, marcat spre finalul reprizei a doua (min. 41), a venit după un fault dur asupra unui jucător de la Câmpulung, însă, Feleki n-a fluierat nimic. În aceeaşi conjunctură s-a marcat şi golul de 2-0, iar muscelenii nu au mai vrut să continue jocul, în semn de protest la adresa centralului din Odorheiu Secuiesc. Costin Ghiță, directorul tehnic al ACS Muscelul Câmpulung Elite, a explicat, pentru Muscel TV, motivul: „Așa am considerat noi că este cel mai bine, pentru că era o stare de nervozitate foarte mare în rândul jucătorilor din cauza deciziilor de arbitraj din prima repriză și a doua repriză a început exact la fel. Și se ajungea să se ia cartonașe roșii, era o atmosferă foarte rea la meci. La ambele goluri a greșit arbitrul. La primul gol a fost fault în tușă, la Stelea, jucătorul este căzut, arbitrul nu oprește jocul, se continuă, vine centrare și gol. Iar la golul doi este penalty pentru noi, henț clar în careu, pleacă ei pe contraatac, face preluare cu mâna, henț, după este suspect și un offside, în momentul pasei.”

  • „Nu este normal să ne antrenăm o săptămână și după meci să ieșim cu gleznele varză!”

Costin Ghiţă a dezvăluit și faptul că arbitrul central Gellert Feleki nici nu a știut cum să procedeze când s-a văzut în situația ca una dintre echipe să nu mai dorească să joace. I s-a „suflat” din tribună ce spune regulamentul. „Nu am avut doar trei minute, pentru că arbitrul nu cunoaște regulamentul. Domnul arbitru nu a știut că este regula celor trei minute și i-au spus de pe margine, observatorul, că trebuie să anunțe trei minute și din momentul acela o să se ia în considerare, dacă trec minutele și echipa nu revine pe teren, atunci se fluieră finalul meciului. El nu a știut acest lucru. Echipa a revenit la margine, la banca de rezerve, noi stăteam de vorbă, am spus că echipa iese de pe teren și atunci arbitrul nu știa ce este de făcut. Stătea pe teren și ne invita la joc încontinuu. În momentul acela s-a strigat din tribună, a strigat și observatorii că trebuie să fie regula celor trei minute. Jucătorii noștri spuneau încontinuu că este o bătaie de joc la adresa lor, nu este normal să ne antrenăm o săptămână și după meci să ieșim cu gleznele varză, cu mai multe probleme, ceea ce s-a întâmplat la jocul acesta”, a spus, pentru Muscel TV, directorul tehnic al echipei Muscelul. Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal va judeca acest caz și va dicta victorie la „masa verde” pentru Unirea Bascov și amendă pentru oaspeți. Fiindcă scorul în momentul întreruperii a fost 2-0, rezultatul final va fi 3-0. Dacă ar fi fost mai mare de 3-0, acesta ar fi rămas cum era pe teren. ACS Muscelul Câmpulung Elite a început meciul cu Unirea Bascov în următoarea formulă de joc (foto): Marian Voicu – Luca Stancu, Vlăduț Bălan, Marius Sanda, Andrei Stelea, Eduard Niță, Elvis Ciaccio, Ionuț Floarea, Ștefan Ghiță, Antonio Niță, Cristian Anghelina. Pe bancă au fost: George Olteanu – Norbert Brașovean, Andrei Nuță, Andrei Nițu, Alexandru Ene, Codruț Turcin, Vasile Slăninoiu, Francesco Bucurescu și Tudor Crânguș. Potrivit prosport.ro,  ACS Muscelul Câmpulung Elite este ca și condamnată la retrogradare din chiar primul sezon în care a ajuns în Liga 3. După 18 etape desfășurate în sezonul regular și una în play-out, echipa ocupă ultimul loc, 5, în Seria a 4-a, cu doar 10 puncte, fiind la șapte puncte sub FCSB 2, prima adversară aflată deasupra sa. Până la finalul play-out-ului mai sunt de disputat nouă jocuri, iar în următoarea etapă muscelenii o vor întâlni pe teren propriu chiar pe FCSB 2.

N. Manole

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!