31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Școala de Muzică din Câmpulung a oferit „Concertul de Ziua Femeii”

Pentru a marca Ziua Femeii, Școala de Muzică din Câmpulung, în parteneriat cu Primăria Câmpulung, a organizat un deosebit concert pentru femeile din Muscel.

  • Programul a fost diversificat, fapt ce a atras un public numeros

Concertul a cuprins lucrări din creația compozitorilor: Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms, Franz Liszt, Fritz Kreisler, Constantin Dimitrescu, Iacob Mureșianu, Rodica Șutzu, Petre Țipordei, Grigore Cudalbu și mulți alții.

În deschiderea programului, Corul „Muscelul”, sub îndrumarea profesorului Ion Guiman, a interpretat: „Armonia s-o-nvățăm” – muzica Grigore Cudalbu, „Game și arpegii” – muzica Richard și Robert Schermann, „Păpușa pe sârmă” – aranjament coral Liviu Ionescu, „Flori pentru mama” – muzica Temistocle Popa. Pentru public a fost o deschidere uimitoare, întrucât, corul este format din numeroși copii talentați, care au cântat armonios și i-au delectat pe cei prezenți în Sala Primăriei cu diversele cântece.

Creația compozitoarei Rodica Șutzu, „Ineluș învârtecuș”, a fost interpretată, la pian, de către Adriana Păștin, elevă în clasa a II-a.

David Teodor, clasa a III-a, a interpretat, la vioară, din repertoriul compozitorului român Petre Țipordei melodia „Într-o glumă”, acompaniat la pian de către profesorul Andrei Valentin Sgondoiu.

În continuarea spectacolului, publicul a audiat un frumos dialog muzical interpretat de către profesor Ecaterina Nițescu și Delia Chiosescu, denumit „Frumosul rozmarin”, al compozitorului Fritz Kreisler.

Bianca Popescu alături de profesor Ecaterina Nițescu au format un duet armonios la nai și la vioară a melodiei „Serile Moscovei”, acompaniate la pian de către profesorul Andrei Valentin Sgondoiu.

Din repertoriul românesc, piesa „Nocturna „Un vis” – Iacob Mureșianu, a fost interpretată, la pian, de către elevul în clasa a III-a, Alberto Grancea.

Bianca Popescu alături de Ecaterina Nițescu, la vioară , au cântat piesele „Dans ungar” – Johannes Brahms și „Ciarka na pasașok” – cântec bielorus.

În continuare, Ligia Păștin a interpretat la pian „Sonata nr. 23 Fa, partea I” – Joseph Hydn.

Orchestra elevilor Școlii de Muzică din Câmpulung au completat programul artistic cu piesele „Cântec de primăvară” – Timotei Popovici, „Hora” – Timotei Popovici, „Mândru-i jocul românesc” – după Gavril Musicescu. Dirijor, profesor Ecaterina Nițescu.

Din repertoriul lui Franz Liszt, melodia „Un suspin” a fost cântată la pian de către Eric Sandu, elev în clasa a VII-a.

Anastasia Vorovenci, clasa a VI-a, la nai, alături de Sofia Toader, clasa a V-a, la nai, au interpretat un „Colaj muzical”.

Spectacolul s-a încheiat cu un deosebit număr artistic, compun din Formația camerală a Școlii de Muzică din Câmpulung, ce a interpretat piesele „Dans german” – Ludwig van Beethoven, „Rondo” – Johann Sebastian Bach, „Serenada” – Franz Schubert și „Dans țărănesc” – Constantin Dimitrescu.

La final, elevii și profesorii Școlii de Muzică din Câmpulung au oferit doamnelor și domnișoarelor prezente la eveniment, cânte o floare, cadou de Ziua Femeii.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!