1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Gabriela şi Gabriel Iliescu lasă firma pe mâini bune. Andreea şi Daniel Eftimie continuă misiunea Pargasat începută în urmă cu 30 de ani

Centrul Medical Pargasat a aniversat 30 de ani de activitate medicală, prilej pentru o întâlnire prietenească în ambianţa relaxantă a Restaurantului „Ciobănaşu”, pentru a sărbători împreună cu colaboratorii care au lucrat ori lucrează în prezent în cadrul clinicii medicale. Managerii Gabriela şi Gabriel Iliescu au invitat la sărbătoarea companiei fondate în anul 1993 partenerii apropiaţi, care le-au fost alături de-a lungul unei existenţe care n-are concurenţă din partea altei unităţi medicale private din municipiul nostru. Prin evenimentul de aseară a fost anunţat oficial transferul conducerii de la dr.Victoria Gabriela Iliescu şi ing.Gabriel Iliescu, fondatorii Centrului Medical Pargasat, cea mai veche societate medicală cu specific medical din Câmpulung, către Andreea şi Daniel Eftimie. Aceştia au preluat Centrul Medical Pargasat, care funcţionează după acelaşi crez care ghidează afacerea Clinicii Dentare Dr.Eftimie: sănătatea publică.  

  • Gabriela şi Gabriel Iliescu, deschizători de drum în medicina privată din Câmpulung

„Sărbătorim astăzi 30 de ani de activitate neîntreruptă a societăţii Pargasat, un nume deja cunoscut în peisajul muscelean, o vârstă venerabilă cu care puţine firme se pot mândri. Meritul decisiv al înfiinţării firmei a fost al soţiei, doctor Gabriela Victoria Iliescu – contează mult să ai o soţie bună -, omul cu care am împărţit totul de peste 41 de ani şi care, pe lângă activitatea de specialitate, cu tact, diplomaţie, interes şi bunăvoinţă, a fost prezentă în viaţa firmei şi luarea deciziilor, de la început, până în prezent. În acea perioadă, 1993, soţia terminase cursurile de specialitate în ecografie generală. Am plănuit să cumpărăm, prin forţe proprii, un ecograf nou.”, a povestit Gabriel Iliescu începutul istoriei Pargasat, desfăşurată pe durata a trei decenii.

Părinţii le-au acordat soţilor Iliescu, aflaţi la început de drum, ajutorul financiar necesar, dublat de sprijinul moral. Când au pornit afacerea, după cum povestea amfitrionul evenimentului, cei doi au fost conştienţi de riscuri. „Dar am făcut totul cu gândul şi inima la băiatul nostru, Radu George Iliescu, căruia trebuia să-i asigurăm condiţii de dezvoltare şi un confort economic pentru educaţie, formare şi start în viaţă şi care, prin evoluţia sa, ne-a adus numai satisfacţii şi bucurii.”, a continuat acesta.

Gabriela şi Gabriel Iliescu au fost deschizători de drum în medicina privată din Câmpulung. „Cu muncă, pasiune, dăruire, riscuri, greutăţi şi piedici, credite şi ipoteci, am urcat încet, dar constant. Am fost preocupaţi numai de activitatea noastră, aşa încât lăsăm celor care ne iau locul ceva durabil: o firmă şi un brand respectat, cu dotări corespunzătoare şi pacienţi ataşaţi, pentru care s-a creat o gamă largă de servicii cu specialităţi medicale.”, a precizat Gabriel Iliescu.

  • Mulţumiri pentru oamenii care au contribuit prin munca lor la prosperitatea clinicii  

Acesta recunoaşte meritul colaboratorilor şi salariaţilor companiei, fără de care n-ar fi ajuns la rezultatele prezentului. „De la unii am învăţat, alţii s-au format ca oameni şi specialişti. Toţi au depus muncă, pasiune şi devotament, firma fiind a doua familie.”, a precizat fondatorul societăţii. Din perioada de început, acesta i-a amintit pe contabilul şef Dorina Cernăianu, despre care spunea că este un profesionist deosebit, care a riscat să lucreze la o firmă privată nou înfiinţată. „Pe vremea aceea, dar şi acum, foarte multă lume vrea numai la stat. La privat… mai rar.”, spunea acesta despre un angajat valoros, care i s-a alăturat la începutul activităţii. La plecarea acesteia, funcţia a fost preluată de Doina Romanescu.

Medicii Nicolae Ţuluca şi Cici Constantinescu, „profesionişti şi intelectuali de marcă ai oraşului”, de la care atât conducerea, cât şi personalul au avut numai de învăţat, au fost, de asemenea, nominalizaţi în mesajul lui Gabriel Iliescu. Medicul Dan Edu, medic primar Obstetrică – Ginecologie, a colaborat şi el încă de la începuturi, fiind încă în activitate. Ionela Costinela Tudor, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, a lucrat mai bine de 25 de ani la Pargasat. „A crescut odată cu firma şi a urcat permanent în ierarhie până la funcţia de director general adjunct.”, spunea managerul companiei despre acest colaborator căruia i-a lăudat aptitudinea de a deprinde lucruri noi, devotamentul şi puterea de muncă, influenţând pozitiv activitatea administrativă, comportamentul personalului, etica, procedurile şi managementul firmei.

Dr.Dana Maria Stănescu, medicul şef al Laboratorului de analize medicale de peste 25 de ani, este încă în activitate. „Tot la începuturi au mai colaborat cu noi, pentru perioade mai scurte, dr.Grigore Stănescu, dr.Dan Apostoiu, dr.Gheorghe Baicu. Trebuie să amintesc şi primii asistenţi din acea perioadă: Ancuţa, Carmen, Irina, Lori, Ionela, Magda, Stelică, Simona, care au fost urmaţi de mulţi alţii, prezenţi în sală, pe care îi rog să nu se supere că nu-i nominalizez şi care au făcut posibil prin munca lor mersul înainte al societăţii, spre ziua de astăzi. Am numai cuvinte de recunoştinţă pentru toată activitatea acestora în Pargasat. Pentru noi au fost fetele noastre, alături de care am sărbătorit nunţi, botezuri, Crăciunul, zile de naştere şi onomastici, ca într-o mare familie. Aceleaşi sentimente de recunoştinţă pentru foştii colaboratori medici, care au astăzi propriile cabinete private: dr.Cristina Ghica, dr.Cristina Petrovici Daschievici, dr.Melania Frigură, familia dr.Apostoiu, familia dr.Patricia şi Cătălin Mihai, dr.Herişanu. O remarcă aparte pentru activitatea desfăşurată în cadrul Serviciului de Medicina Muncii a doctoriţei Liliana Teliban timp de peste 20 de ani, împreună cu dr.Nicolae Dudu, care ne-a părăsit mult prea devreme, şi apoi cu dr.Carmen Vintilescu. La fel, un gând pentru dr.Gabi Miloş, un om deosebit, şi el plecat dintre noi mult prea devreme. În toată perioada, am fost ajutaţi în problemele legate de service, dotări, întreţinere, construcţii de maistrul şef Nicolae Bălălău, prietenul meu de 40 de ani, care, zi şi noapte, a răspuns prezent la toate solicitările. Remarc devotamentul şi munca depusă la pază, construcţii, reparaţii, zugrăveli, curăţenie de familia Gheorghiţa şi Ştefan Mitu. Fiecare a reprezentat o rotiţă, fără de care mecanismul nu ar fi funcţionat, şi vă asigur de tot respectul şi mulţumirea noastră pentru activitatea depusă.”, a transmis Gabriel Iliescu tuturor celor care au fost alături de companie în timpul celor trei decenii.

  • Conducerea a fost preluată de dr.Daniel Eftimie

El s-a referit în mesajul său şi la „sângele proaspăt” care pulsează în Pargasat, începând cu acţionariatul. „La conducere se află domnul doctor Eftimie care, deşi tânăr, are destulă experienţă în managementul afacerilor în serviciile de sănătate. Deja se simte prezenţa lui prin înfiinţarea de noi servicii necesare comunităţii, deservite de medici specialişti de mare calitate, spaţii noi de lucru, remodelare de spaţii vechi, achiziţionare de echipamente de investigaţii şi diagnostic super-performante pentru Oftalmologie, Laborator, ORL, Endoscopie şi Colonoscopie, Ecografie, Soft medical. Toate acestea dovedesc că Pargasat a căpătat o faţă nouă, este în continuă dezvoltare şi adaptare vremurilor şi sunt fapte care oferă garanţia unui viitor cu realizări deosebite.”, a încheiat Gabriel Iliescu, urându-le succes în activitate lui Ştefan Daniel Eftimie şi Andreei Eftimie, continuatorii misiunii Pargasat. Iar pentru el şi cei prezenţi, sâmbătă, 4 martie 2023, la „Ciobănaşu”, are o mare dorinţă: să se revadă şi la aniversarea de 50 de ani.

  • Început în trei: soţii Iliescu şi un ecograf, într-un apartament cu cinci camere de la parterul unui bloc din Grui  

Soţia sa, Gabriela Iliescu, este mulţumită şi cu o revedere la 40 de ani. „Soţul meu v-a prezentat unde am ajuns şi ce am realizat. Eu o să vă spun cum am realizat. Cu greu. Am început eu, soţul meu şi ecograful – acesta a fost începutul – într-un apartament în Grui, la parterul unui bloc, cu cinci camere. În dormitoare era ecograful şi se lucra la analizele de laborator de către domnul doctor Cici Constantinescu, într-un alt dormitor era contabilitatea, Cabinetul de Ginecologie era în sufragerie, iar în bucătărie se făceau recoltările de analize. Am avut parte de colaboratori excepţionali, care ne-au îndrumat, ne-au dat putere să mergem mai departe şi au fost tot timpul lângă noi.”, spunea dr.Gabriela Iliescu, referindu-se la medicii Ţuluca şi Constantinescu.

„Domnul doctor Cici Constantinescu făcea minuni cu laboratorul lui. Se ducea în bucătărie şi făcea de toate.”, spunea aceasta. Dezvoltarea firmei s-a produs treptat. „Au venit la noi asistente, alţi colaboratori, ne-am extins şi am început să investim în aparatură. Am început cu un ecograf cu sondă mecanică şi, la un moment dat, era ca o freză de stomatologie, atât de zgomotos era. Ne-am cumpărat aparatură de ultimă generaţie, am făcut credite peste credite şi cred că n-a fost bancă la care să nu avem un credit. Cu rate, cu date scadente, cu plăţi, cu nopţi nedormite, am mers mai departe. Încet-încet, am reuşit să ajungem unde suntem astăzi. Am investit, de asemenea, în personalul nostru, pe care l-am îndrumat ca să se perfecţioneze. Asistentele noastre şi-au dat toate principalul, au făcut specializări pe domenii de laborator, au făcut facultăţi, au făcut masteratul, avem şi un doctorand printre noi. Nici pregătirea profesională n-a rămas pe ultimul plan.”, a adăugat dr. Gabriela Iliescu.

  • Gabriela Iliescu: „După 30 de ani este de ajuns. Rămâne firma pe mâini bune”

Aceasta mărturisea că se consideră un om norocos. „O dată, pentru că mi-am găsit jumătatea, soţul meu, şi, cum spunea un prieten de-al nostru, a făcut alegerea perfectă. Avem un băiat care a ştiut să-şi urmeze vocaţia şi s-a ridicat pe propriile picioare. Are o pregătire de excepţie. Avem un nepot deştept, frumos şi silitor, în această ordine. Ne-am bucurat de un colectiv pentru care noi am luptat şi am găsit puterea de a nu renunţa. Dimineaţa, să strângem din dinţi şi să mergem la muncă. Ani de zile, noi veneam primii, eram cei care descuiam, şi plecam ultimii, încuiam. Acesta a fost ritmul nostru de viaţă ani de zile. Acasă, am avut ajutorul părinţilor, al soacrei mele în special, care era cu problemele casei, cu copilul… Întrucât colectivul nostru a fost unit, am considerat pe toată lumea ca făcând parte din familia Pargasat. După 30 de ani este de ajuns. Rămâne firma pe mâini bune. Pe doctorul Eftimie, noi, vecinii şi cunoscuţii, îl ştim de când s-a născut, a crescut printre noi… îi spunem Bicu şi Bicu va rămâne pentru noi. Şi-a făcut o echipă de medici, doctori de doctori, foarte bine pregătiţi, cu dorinţă de a cunoaşte şi a face treabă.”, a încheiat dr. Gabriela Iliescu, completând şi ea urările soţului de succes pentru noua echipă.

  • Andreea şi Daniel Eftimie, noua echipă managerială a Pargasat

Daniel Ştefan Eftimie, deţinătorul Clinicii Dentare Dr.Eftimie, a preluat societatea Pargasat, „unul dintre pionierii pieţei medicale private din România şi unul dintre cele mai mari centre medicale private din judeţul Argeş.” „Pentru mine, Pargasat a fost întotdeauna un reper în serviciile medicale din Câmpulung. Pot spune că am crescut împreună cu Pargasat. Este o onoare să fac parte, astăzi, din această echipă şi să contribui mai departe, printr-un suflu nou, la dezvoltarea clinicii.”, spunea Daniel Eftimie, care şi-ar dori ca pentru clinica Pargasat să urmeze cel puţin 30 de ani de acum înainte.

„Din punctul meu de vedere, vă asigur că voi face tot posibilul să ţinem pasul cu tehnologia de ultimă generaţie, cu toate inovaţiile din domeniul medicinii, cu permanenta dezvoltare a clinicii şi, totodată, atragerea de medici dedicaţi şi excelenţi din diverse specialităţi. Acesta a fost scopul meu din momentul în care am făcut parteneriatul între Centrul Medical Dr.Eftimie şi Centrul Medical Pargasat: de a reuşi să compensăm lipsurile din sistemul medical de stat şi să asigurăm servicii medicale de top în Câmpulung, pentru a nu mai necesita deplasarea pacienţilor în oraşe mai mari. Din acel moment, ne-am axat pe dezvoltarea de colaborări noi cu medici locali şi din alte zone, deservind mai multe specialităţi, venind astfel în sprijinul câmpulungenilor şi reunind majoritatea specialităţilor şi serviciilor medicale într-un singur loc, la Centrul Medical Pargasat. În acest moment, reuşim să deservim peste 30 de specialităţi medicale, precum: Cardiologie, Urologie, ORL, Ginecologie, Nefrologie, Ortopedie, Hematologie, Neurochirurgie şi multe altele. Doar în acest an am reuşit să modernizăm clinica prin mai multe noutăţi: un nou punct de lucru ultramodern, dotat cu cinci cabinete medicale; Laboratorul de Analize modernizat; aparatură medicală şi de laborator de ultimă generaţie; cel mai performant ecograf bazat pe o platformă tehnologică nouă; un ecograf polivalent care deserveşte majoritatea specializărilor: ecografie abdominală, urologie, cardiologie, ginecologie, endocrinologie; o linie de video-endoscopie intervenţională de la Pentax pentru endoscopie şi colonoscopie; cabinet de oftalmologie dotat la standarde europene; videocolposcop full-digital pentru cabinetul de ginecologie; aparat pentru analize hematologice de înaltă rezoluţie şi fidelitate. Nu ne vom opri aici.”, a anunţat dr.Daniel Eftimie.

Acesta a împărtăşit o parte dintre planurile de viitor. Dr.Eftimie spunea că îşi doreşte ca Pargasat să acopere toate specializările medicale, să fie în permanenţă la curent cu ultimele noutăţi din tehnologia medicală şi să dezvolte centre medicale sub acest brand în cât mai multe oraşe. „Toate acestea vor fi posibile atât prin finanţare privată, dar şi prin accesarea fondurilor europene. Aşa cum am reuşit pentru Clinica Dentară Dr. Eftimie.”, a încheiat Daniel Eftimie, care i-a asigurat pe soţii Iliescu că proiectul lor de suflet este pe mâini bune.

La ceas aniversar, Ionela Costinela Tudor a înmânat o diplomă de excelenţă noii echipe manageriale, formate din familia Andreea şi Daniel Eftimie, dar şi familiei Gabriela Victoria Iliescu şi Gabriel Iliescu. Planurile acestora din urmă nu sunt de a se retrage definitiv, întrucât ei vor rămâne cu partea şi contribuţia lor în cadrul firmei, pentru a le fi de ajutor noilor manageri.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!