20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Proiect pentru o parcare nouă la „Balada”. Blocurile care vor avea parcări noi în 2023

Cele mai importante lucrări ale ADP Câmpulung, în acest an, rămân tot parcările, nefiind puse la punct zonele eliberate de garaje. Anul trecut, s-au amenajat o parte din spaţii, cât a permis bugetul unui serviciu căruia i-ar trebui mai multe resurse pentru a mulţumi cetăţenii. „Grosul” agendei de lucru îl constituie, aşadar, lucrările din faţa şi spatele blocurilor, care, aşa cum s-au convins cetăţenii în 2022, au schimbat în bine imaginea cartierelor. Poate, cea mai importantă veste legată de parcările de domiciliu este că spaţiul generos dintre blocurile de la „Balada” nu mai aşteaptă după proiectul regenerării urbane, pe care Primăria intenţionează să-l depună la Programul Operaţional Regional, pentru obţinerea fondurilor europene. Administraţia publică are în intenţie să facă un proiect nou pentru „Balada”, de parcare clasică, nu supraetajată, cum plănuia Liviu Ţâroiu.    

Blocurile la care sunt propuse parcări noi

Parcări noi, care vor avea la bază proiect şi autorizaţie de construire, se vor face, în acest an, şi în Grui, şi în Vişoi. Iată unde sunt propuse acestea:

Cartierul Grui:

  • Zona blocurilor P25, P12, P11, P10, P13, D9A
  • Strada Grigore Grecescu, intersecţie cu strada Revoluţiei, la blocurile P17, P18, P19, P20, D15
  • Strada Carpaţi, zona blocurilor S2 şi S3
  • Strada Carpaţi, intersecţie cu strada Iezer, zona blocurilor P29, P30, P31, D20, D19
  • Strada Grigore Grecescu, blocul D8

Cartierul Vişoi

  • Strada General Simonescu, zona blocurilor 5, 6, 7, 8
  • În spatele blocului B3

„Avem proiectele şi am dat drumul la toate avizele şi ce avem nevoie pentru autorizaţia de construire, pentru ca în primăvară, când vor fi temperaturile potrivite, să dăm drumul lucrărilor.”, spunea primăriţa Elena Lasconi.

Proiecte pentru parcări   

  • Zona Vişoi: strada Emil Gârleanu, blocurile 15, 16
  • Zona Balada, blocurile C1, C4, C5
  • Strada I.C. Brătianu, în spatele blocului B14

„Nu aş vrea să mai aşteptăm, căci voiam să o introducem în proiectul de regenerare urbană, dar asta înseamnă că va arăta în continuare rău toată zona de la „Balada”. Aşa că vreau să facem un proiect de parcare nouă în zona „Balada.”, a anunţat primăriţa Elena Lasconi. O veste bună pentru câmpulungenii de la „Balada”, căci va dura destul de mult până când Primăria va primi veşti (şi bani, în cazul unui deznodământ pozitiv) de la P.O.R. pentru proiectul amenajării întregii zone cuprinse între „Balada” şi Mall.

În afara lucrărilor enumerate, prin care se vor crea parcări noi, ADP are programate şi reparaţii la parcările de domiciliu în toate cartierele din Câmpulung. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!