0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Explorator în Câmpulung

În perioada septembrie – decembrie 2022, în Câmpulung Muscel, au fost organizate ateliere despre consum responsabil şi biodiversitate, în cadrul proiectului “Explorator în Câmpulung”. Acesta a fost derulat de Asociaţia Culturalis, în parteneriat cu Ludic Nature şi Colegiul Naţional Pedagogic “Carol I”.
Douăzeci de eleve ale liceului au participat la patru ateliere practice despre biodiversitate şi consum responsabil, sub îndrumarea trainerilor şi prin sprijinul doamnei profesoare Cora Palade. Atelierele au avut un format practic şi s-au derulat sub formă de activităţi interactive, jocuri de rol, explorări în natură, exerciţii de identificare a florei locale.

Explorator în Câmpulung a avut trei direcţii principale: abordarea practică a noţiunilor de biodiversitate locală şi consum responsabil, stimulare a gândirii critice a participanţilor şi realizarea de către aceştia a unor ateliere tematice adresate elevilor mai mici, astfel având loc un transfer de cunoştinţe şi experienţe între generaţii, dar fiind şi o formă de implicare directă în comunitate.
Pe lângă cele patru ateliere, proiectul a presupus realizarea unui ghid de activităţi dedicat copiilor de grădiniţă şi învăţământ primar, creat împreună cu o parte dintre participante. Scopul ghidului este de a stimula creativitatea elevilor şi de a deveni o sursă de inspiraţie pentru profesori, educatori, persoane interesate de educaţia de mediu.

După aceste etape, elevele participante au susţinut, în echipe, ateliere adresate copiilor de la patru grădiniţe şi şcoli primare din Câmpulung, transmiţând informaţiile dobândite către colegii mai mici.
Proiectul este implementat cu sprijinul Ambasadei Franţei în România şi al Institutului Francez din România.
Asociaţia Culturalis are ca misiune să aducă oamenii împreună, cu grijă faţă de natură şi faţă de semeni, prin programe făurite pentru toate categoriile de vârstă şi care cuprind teme de educaţie, mediu, cultură comunitară. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!