-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Reabilitarea termică a blocurilor se va putea face cu mai puțini bani de la autoritățile locale și asociațiile de proprietari

Legislația privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe urmează să fie modificată curând, potrivit unei ordonanțe adoptată de Guvern, astfel încât numărul clădirilor reabilitate termic să crească, iar utilizarea fondurilor europene să fie optimizată. Astfel, pentru finanțarea reabilitării termice a blocurilor se vor putea folosi mai mulți bani din fondurile europene nerambursabile și mai puțini din bugetele locale sau cele ale asociațiilor de proprietari.

Mai exact, doar 5% din banii necesari reabilitării vor putea proveni din banii autorităților locale sau ai blocului, față de 40% acum. Autoritatea publică locală va trebui să aducă la cunoștința asociațiilor de proprietari posibilitatea finanțării activităților/lucrărilor în noile condiții, criteriile de acces la acest program de finanțare, precum și cota de contribuție ce revine asociației de proprietari.

În plus, pentru a echilibra contribuția asociațiilor de proprietari și a stimula astfel promovarea de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, ordonanța stabilește cota de contribuție proprie a autorităților administrației publice locale de maximum 3% din valoarea proiectului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!