15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

12 preoţi au oficiat slujba de sfinţire a Pieţei Agroalimentare din Voineşti

Primarul de la Lereşti şi-a invitat toţi colegii de partid aflaţi în cele mai importante funcţii ale judeţului la inaugurarea Pieţei Agroalimentare din Voineşti, una dintre cele mai mari investiţii muscelene din 2022, dacă nu chiar cea mai mare, cu o valoare de 2,2 milioane de lei. Soborul de preoţi a fost, numeric vorbind, pe măsura numărului de personalităţi din sfera politică şi administrativă invitate, slujba de sfinţire fiind oficiată de doisprezece preoţi din Câmpulung şi Lereşti. Vineri, 9 decembrie 2022, lume multă, majoritatea politicieni, preponderent social-democraţi, la deschiderea pieţei care, trebuie să recunoaştem, fiind nouă şi curată, oferă cadrul obligatoriu de civilizaţie pentru desfăşurarea comerţului. După ce am văzut edificiul realizat de primarul Marian Toader, care este suficient de spaţios chiar şi pentru amploarea negoţului din piaţa de la Câmpulung, de-abia aşteptăm să dispară vechea şi dezolanta hală a municipiului, a cărei reconstrucţie este programată să înceapă anul viitor. Vă amintim că viitoarea piaţă a Câmpulungului are o valoare de zece ori mai mare decât cea pusă în funcţiune, ieri, la Lereşti.     

Primarii PNL, mai receptivi la invitaţia colegului Marian Toader  

Primarul Marian Toader şi viceprimăriţa Adriana Cicu au vrut ca reuşita noului obiectiv inaugurat la Lereşti să profite şi imaginii partidului, reprezentat masiv şi de la nivel judeţean, şi de la nivel local. Consiliul Judeţean a ajutat autorităţile locale cu 700.000 de lei, prin urmare conducerea instituţiei a fost invitată la evenimentul de deschidere, împreună cu parlamentari, şefi de instituţii şi primari. Marian Toader n-a ţinut cont de culoarea politică a colegilor din fruntea localităţilor muscelene şi a făcut invitaţii pentru toată lumea, invitaţii onorate mai mult de colegi PNL decât PSD.

Deputatul Simona Bucura Oprescu, deputatul Nicolae Pavelescu, Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, vicepreşedintele Adrian Bughiu, cei doi subprefecţi PSD Ciprian Neculăescu şi Marius Minciunescu, fostul prefect Emilian Dragnea, Sorin Dumitru Sorescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Ionel Vişinescu, din partea aceleiaşi instituţii, Cornel Popescu, directorul Muzeului Judeţean Argeş, primarii musceleni Tudorel Vasile Miriţă, de la Schitu Goleşti, Mugurel Minciună, de la Cetăţeni, Nicolae Tarbă, de la Bughea de Sus, Cătălin Manta, de la Albeştii de Muscel, viceprimarul Ion Pârnuţă, de la Rucăr, sunt o parte dintre oficialităţile prezente la partea festivă care a precedat deschiderea pieţei pentru cumpărători.

Atât comercianţii, cât şi clienţii curioşi să ia preţurile la fructe, legume, brânzeturi şi carne au asistat la slujba de sfinţire oficiată de soborul format din doisprezece preoţi câmpulungeni şi lereşteni. „Ne-am realizat un vis de a avea condiţii civilizate de comercializare a produselor tradiţionale din zona noastră. La anul se împlinesc zece ani de la înfiinţarea târgului săptămânal, toată lumea ştie ce amploare a luat, pentru că a corespuns nevoilor şi cerinţelor tuturor.”, spunea primarul Marian Toader, care a pregătit primirea invitaţilor după obicei, cu pâine şi sare, servite de doi copii frumoşi îmbrăcaţi în costume populare.

Cea mai nouă piaţă din Muscel măsoară 544 metri pătraţi de suprafaţă construită, din care comercianţii de fructe şi legume amplasaţi în hala propriu-zisă beneficiază de un spaţiu de 247 metri pătraţi. Cumpărătorii au la dispoziţie patru sectoare din care îşi pot face aprovizionarea: sectorul agroalimentar, sectorul de lactate şi brânzeturi, sectorul de carne şi produse preparate din carne şi sectorul pentru peşte.

Ce dotări are piaţa? Trei camere frigorifere, trei vestiare, toalete individuale pentru comercianţi, toalete pentru cumpărători şi, separat, pentru persoane cu dizabilităţi, două dormitoare, cu câte patru locuri de cazare, fiecare dotat cu duş, parcare şi pe partea de Nord, şi pe partea de Sud. La capitolul utilităţi, piaţa beneficiază de internet, centrală termică pe bază de gaz şi iluminare prin panouri LED. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!