0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Două licee din Câmpulung şi trei şcoli din Muscel beneficiază de 140 de panouri fotovoltaice montate cu ajutorul Holcim

Holcim România îşi continuă misiunea de sustenabilitate în domeniul educaţiei, investind în montarea de panouri fotovoltaice pentru producţia de energie regenerabilă pentru cinci şcoli și licee din comunitatea locală din zona fabricii de ciment din Câmpulung Muscel.

Investiţia a constat în montarea a 140 de panouri fotovoltaice monocristaline 545 W / bucată, de care vor beneficia peste 1.000 de elevi şi cadre didactice din cadrul a cinci instituţii educaţionale: Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung, Liceul Teoretic „Dan Barbilian” Câmpulung, Şcoala Gimnazială „Petre Ţuţea” Boteni, Şcoala Gimnazială Nr.1 Valea Mare Pravăț, Şcoala Gimnazială Stoeneşti.

Cornel Banu, directorul fabricii de ciment Holcim Câmpulung, a precizat: „Acest proiect poate deveni un model de bune practici pentru celelalte şcoli la nivel naţional, prin limitarea impactului asupra mediului şi educarea elevilor în spiritul sustenabilităţii, reducând emisiile de CO2. Este foarte important să avem grijă de viitorul nostru şi al copiilor noştri, iar proiectele de eficientizare energetică a şcolilor reprezintă una dintre modalitățile prin care putem face acest lucru. Cred cu tărie că putem să avem grijă de mediul în care trăim şi mă bucur că şcolile din comunitatea noastră au venit către noi cu astfel de proiecte, pe care ne bucurăm să le susținem.”

Sistemele panourilor fotovoltaice sunt funcţionale, iar dosarele instituţiilor pentru a deveni prosumatori sunt în curs de aprobare.

Anca Buta, Responsabil Comunicare al fabricii de ciment Holcim Câmpulung, a afirmat: „Ne dorim să contribuim la dezvoltarea comunităţii noastre, cu accent pe susţinerea educaţiei. Ştim care sunt provocările şcolilor şi ne bucurăm să putem contribui la diminuarea cheltuielilor cu energia, astfel încât resursele economisite să poată fi folosite pentru alte nevoi ale elevilor şi cadrelor didactice. Odată cu instalarea acestor panouri fotovoltaice, instituţiile de învăţământ pot deveni chiar contributori de energie regenerabilă – pro-sumatori în sistem.”

Numai în ultimii cinci ani, fabrica de ciment Holcim Câmpulung a contribuit la digitalizarea şi modernizarea şcolilor din Câmpulung şi din comunele din jur, cu laboratoare de informatică, display-uri interactive de predare, dar şi cu mobilier ergonomic, pentru crearea unui spaţiu de învăţare atractiv, modern şi confortabil. Iar în ultimul an, Holcim Câmpulung a contribuit cu echipamente medicale performante şi pentru Spitalul Municipal Câmpulung.

Totodată, începând cu data de 1 septembrie 2022, Holcim România dezvoltă un parc fotovoltaic cu panouri bi-faciale, „Cea mai bună tehnologie disponibilă”, în cadrul fabricii de ciment din Aleşd, judeţul Oradea, cu scopul producerii de energie electrică din surse regenerabile, reducând astfel necesarul de energie electrică din surse convenţionale.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!