1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Liceul cu Program Sportiv a participat la campania socială „Săptămâna fructelor şi legumelor donate”

În acest week-end, Liceul cu Program Sportiv a luat parte la Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” din cadrul mișcării de Acțiune Comunitară în România.

În cadrul acestui proiect au existat, mai întâi, etape preliminare. În prima fază s-au depistat familiile cu probleme, apoi fiecare cadru didactic s-a organizat astfel încât proiectul să decurgă în cel mai bun mod posibil. Elevii liceului, împreună cu profesorul coordonator Camelia Căciulă, au desfășurat acțiunea caritabilă prin care au donat fructe și legume familiilor nevoiașe din Muscel. Întreg Liceul cu Program Sportiv a donat alimente familiilor din localități precum Bughea, Cetățeni, Mărcuși, Vișoi și multe altele. Aceștia și-au împărțit sarcinile și s-au ocupat de distribuirea alimentelor.

De asemenea, elevii interni din LPS Internat au participat în cadrul aceleiași campanii de acțiune comunitară și au donat echivalentul unei cine pentru a cumpăra fructe și legume. Aceștia au avut parte de un gest remarcabil prin care Cătălina Vlad, de la standul din Târgul de legume, le-a oferit mult mai multe fructe și legume față de ce și-ar fi permis elevii să cumpere. Ei le-au donat Bisericii „Sfântul Gheorghe”, iar mai departe Biserica a donat familiilor nevoiașe.

Potrivit profesorului coordonator al acestui proiect, Camelia Căciulă, „pentru noi, voluntariatul înseamnă capacitatea de a dori schimbarea și de a începe prin noi lucruri mici. Dorința de a ajuta fără a avea beneficii este răsplătită cu zâmbetul persoanelor cu care am interacționat, iar la sfârșitul săptămânii ne considerăm mulțumiți că ne-am îndeplinit misiunea. Nu în ultimul rând, pentru noi, voluntariatul înseamnă echipă, înseamnă ajutor și fapte bune. Bucuria de pe chipul oamenilor atunci când faci un gest, oricât de mic, este neprețuită!”.

Sursa foto: Facebook Camelia Căciulă
Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!