18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

De ieri, a fost introdus gazul pe conductă şi s-au făcut probele de presiune. Începe racordarea blocurilor de la Grădişte

În scurt timp, câmpulungenii care locuiesc în blocurile de la Grădişte vor avea gaz în locuinţe. Avansul căpătat de investiţia care a ajuns în etapa finală spulberă temerile oamenilor că vor îngheţa în case în această iarnă. S-au iscat, în mod repetat, vociferări nemulţumite din partea locuitorilor din această parte a Câmpulungului că Primăria i-a pus să-şi dărâme magaziile în care ţineau lemne, cu promisiunea că vor beneficia de utilitatea care le va aduce confort în locuinţe. Adevărul este că tare urâte erau blocurile de la intrarea în oraş cu faţadele pline de coşuri de fum, semn al subdezvoltării cartierului de care dădeai prima dată cu ochii apropiindu-te de Câmpulung! Investiţia a intrat în faza de sfârşit: introducerea gazului pe conducta proaspăt montată şi execuţia branşamentelor la scările blocurilor, mai departe fiind treaba proprietarilor de apartamente să solicite să devină beneficiari ai serviciului. Chiar şi aşa, Elena Lasconi i-a asigurat pe câmpulungenii de la Grădişte de ajutorul ei şi în continuare şi le-a cerut acestora s-o ţină la curent cu viitorul demers.   

  • În această iarnă, cetăţenii de la Grădişte se vor încălzi cu gaz  

În această dimineaţă, primăriţa Elena Lasconi a mers la Grădişte, unde oamenii o aşteptau pentru a afla noutăţile legate de reţeaua de gaz. Lucrarea a fost finalizată şi, ieri, a fost introdus gazul pe conducta de pe strada principală. „Constructorul a făcut toate verificările de presiune, este gaz pe ţeavă, aceasta este vestea bună. Până la sfârşitul săptămânii, vor fi făcute şi celelalte branşamente de la scări, după care începe punerea în funcţiune a branşamentelor, adică să treacă gazul prin branşamentul respectiv.”, i-a anunţat Elena Lasconi pe oameni.

Cei de la firmă îşi propuseseră ca, astăzi, să încheie operaţiunea de execuţie a branşamentelor la scări, dar, din prudenţă, Elena Lasconi a dat ca termen, care ia în calcul neprevăzutul, sfârşitul acestei săptămâni. „Dacă mai există orice altă problemă, îmi daţi de veste. Dacă vă organizaţi cu dosarele, pentru a vă pune contor la fiecare în parte, îmi spuneţi. Dosar trebuie făcut pentru fiecare familie, pentru că veţi avea la uşă contor de gaze.”, spunea Elena Lasconi, aflată în permanentă legătură cu reprezentanţii companiei care a executat extinderea reţelei.

Oamenii îşi pierduseră speranţa că blocurile vor fi branşate la reţeaua de gaz în acest an, temere demontată de probele făcute ieri, tot la insistenţele Elenei Lasconi. Ce trebuie să ştie lumea este că există gaz pe conducta principală, s-au întreprins probele necesare şi a început racordarea scărilor de bloc.

Mini-cartierul Grădişte şi Colonia Pescăreasa reprezintă cele mai importante lucrări din 2022 în domeniul extinderii reţelei de gaz, însă nu sunt sigurele. Ceea ce s-a realizat la Câmpulung în acest mandat plasează municipiul nostru înaintea tuturor localităţilor urbane din judeţ. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!