20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Școala Gimnazială din Stoenești a organizat evenimentul de toamnă „Cea mai bună gospodină”

Cu ocazia finalizării primului modul școlar, astăzi, 20 octombrie 2022, Școala Gimnazială Numărul 1 din Stoenești a organizat o acțiune de toamnă intitulată „Cea mai bună gospodină”. Acest eveniment a pornit de la inițiativa elevilor din clasele primare, care i-au motivat pe părinți să aducă la școală mâncăruri cu specific de toamnă, pregătite acasă. În curtea școlii au fost amplasate mese lungi, pe care au fost expuse diferite preparate făcute acasă, de către părinții elevilor. Copiii au fost cei care le-au degustat și s-au simțit extraordinar să participe la acest eveniment, întrucât au fost mândri de părinții lor, pentru faptul că au contribuit la organizarea acestei expoziții, cu diferite mâncăruri tradiționale, de toamnă. De asemenea, pe spațiul din curtea școlii au fost amplasate diferite obiecte cu tema toamnei, aduse de elevi, dar și o frumoasă expoziție de flori ce aparține Serelor de la Slobozia.

  • Evenimentul a fost organizat de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale

Potrivit organizatorului acestei acțiuni de toamnă, profesor de învățământ primar al Școlii Gimnaziale Numărul 1 Stoenești, Iuliana Clara Păunescu, „evenimentul „Cea mai bună gospodină” a fost inițiat de către mine, alături de Speca Silvia și Idor Daniela, cu sprijinul domnului director Bocârcel Antonio și a partenerului nostru, Primăria Stoenești. Beneficiarii acestei acțiuni sunt elevii, părinții elevilor și comunitatea locală. Această expoziție a reprezentat o deosebită interacțiune între părinți, cadre didactice, copii, școală și comunitate. Am ales să sărbătorim, prin organizarea acestui eveniment de toamnă, finalul primului modul al anului școlar.”

  • Expoziția de flori a Serelor de la Slobozia

La evenimentul de toamnă desfășurat la Școala Gimnazială din Stoenești au fost expuse și câteva exemplare de flori, care au reușit să atragă atenția atât a copiilor, cât și a părinților prezenți. Ioana Popescu, reprezentantul Serelor de la Slobozia, a transmis că: „Totul a început de la dragostea pentru flori, de la semințe, de la butași. Noi, de un an, am început o activitate foarte frumoasă. Plantăm, cultivăm răsaduri, apoi facem legume naturale, cu macerat și nu folosim produse chimice. Nu ne ocupăm doar cu vânzare, periodic, organizăm întâlniri împreună cu părinții, copiii și comunitatea, să ne cunoaștem și să încercăm să creăm o atmosferă frumoasă în satul nostru”.

Atmosfera copiilor, care s-au bucurat din plin de mâncărurile aduse, i-a încântat pe părinții prezenți, dar și pe cadrele didactice care au luat parte la acest eveniment. Aceștia s-au simțit de parcă au uitat că se mai află la școală, ceea ce i-a bucurat foarte mult, iar după terminarea evenimentului, s-au întors în clase foarte mulțumiți, dar și sătui de preparatele gustate.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!