20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Salvamontiştii argeşeni s-au pregătit în salvarea montană cu elicopterul

După trei zile de antrenamente, astăzi se încheie acţiunea de pregătire profesională a salvatorilor montani din cadrul serviciilor Salvamont din Alba, Argeş, Braşov, Bistriţa Năsăud, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Lupeni-Hunedoara, Sibiu, Maramureş si Vâlcea.

Activitatea s-a desfăşurat în masivul Făgăraş şi a urmărit formarea salvatorilor aero din cadrul structurilor Salvamont care vor interveni în salvarea montană cu elicopterul.

Acţiunile de formare pentru salvarea aero vor continua şi după operaţionalizarea noului punct de intervenţie aero din Braşov apoi pentru cel din nordul ţării, din judeţul Suceava.

Cursul de formare a fost organizat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Aviaţie al MAI şi Salvamont România, având ca parteneri Salvamont România şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu.

În cursul lunii iulie, serviciile Salvamont au realizat 27 de acţiuni cu ajutorul elicopterelor SMURD-IGAV.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!