27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Rezultate excelente pentru piloţii musceleni

Week-end-ul trecut a fost unul în care sporturile cu motor au fost în centru atenţiei iubitorilor de sport. Piloţii musceleni au obţinut rezultate remarcabile, atât la Campionatul Naţional de Slalom Paralel, cât şi la Super Rally.

Sâmbătă, 20 august, în organizarea ACS Motorsport Sibiu, sub bagheta lui Ciprian Luca, organizatorul evenimentului, a avut loc cea de a cincia etapă din cadrul Campionatului de Slalom Paralel, competiţie desfăşurată sub egida FRAS. La startul etapei s-au aliniat 32 de maşini din care 18 au fost pilotate de juniori, concurând în cadrul a patru clase, în funcţie de cilindreea motoarelor. Piloţii musceleni, David Nedelcu şi Mihai Pelmuş au făcut legea, instalându-se încă de la primele manşe de concurs în fruntea clasamentului general şi cel al juniorilor. David Nedelcu, aflat într-o formă excepţională, a dominat cele patru treceri din concurs ocupând la final locul 2 la general, în pofida faptului că a concurat cu un Renault Clio, cu motor de 1400 centimetri cubi, fiind devansat doar de organizatorul concursului, care a pilotat un Volkswagen Golf cu motor de 2000 centimetri cubi şi tracţiune integrală. Mihai Pelmuş reuşeşte să ocupe locul al treilea în clasamentul general şi câştigă după o finală cu David Nedelcu, trofeul la juniori. Urmare a acestui rezultat, Mihai Pelmuş devine campion al juniorilor 2022 şi vicecampion în Campionatul Naţional de slalom paralel. Este al treilea titlu de campion, în cei trei ani de motorsport, după titlul de campion al juniorilor la rallycross 2020 şi campion al clasei 1 la rallycross 2021. La competiţia de la Şura Mare, Sibiu, clubul RB Racing a participat cu trei sportivi: Teodora Merlă, David Nedelcu şi Radu Nicolae. Din păcate, Teo Merlă, după ce a fost trădată de motorul maşinii, a fost nevoită să abandoneze. David Nedelcu, care ne-a obişnuit cu evoluţii remarcabile, a reuşit în final clasarea pe locul 2 la Open (toate automobilele din concurs) şi locul 1 la Juniori, la clasa cu motoare de 1400 centimetri cubi. Radu Nicolae l-a secondat pe David şi a ocupat locul 2 la aceeaşi clasă de concurs.

Tot sâmbătă a avut loc etapa a treia din cadrul Campionatului de Super Rally la Deva, unde musceleanul Andrei Dună a demonstrat că vârsta nu este un impediment şi a urcat la numai 15 ani pe podium ocupând locul 1 la clasa 2B şi locul 3 la echipe, alături de galonatul Mihai Leu, într-o competiţie cu cei mai titraţi piloţi români.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!