27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Statutul de sit istoric al centrului îngreunează realizarea patinoarului în „Kretzulescu”

În bugetului anului 2022 al ADP au fost prevăzuţi 600.00 de lei pentru amenajarea patinoarului din Parcul „Kretzulescu”. Patinoarul nu se va face în acest an, iar motivul îl constituie durata formalităţilor de autorizare a lucrării programate într-o zonă cu statut de sit istoric. Dacă pentru o reparaţie banală este nevoie de autorizaţie de construire, la baza căreia să stea acordul forului decident în materia monumentelor istorice, este lesne de înţeles că pentru execuţia unui patinoar lucrurile se complică. „În acest an, mi-am dorit patinoar, dar nu se poate. Merge totul foarte greu. Din nou vom închiria.”, ne spunea primăriţa Elena Lasconi săptămâna trecută.

Afirmaţiile sale sunt confirmate de rectificarea bugetului local, propusă pentru vineri, 12 august 2022, când o parte din suma alocată în bugetul ADP special pentru aceste planuri va fi direcţionată către alte solicitări ale serviciului public. Din cei 600.000 de lei, care nu vor fi cheltuiţi conform destinaţiei stabilite la votarea bugetului Câmpulungului din acest an, vor fi luaţi 350.000 de lei, care vor fi împărţiţi astfel. Cu 50.000 de lei se mai face o plată la lucrarea de reabilitare a capelei administrative a Cimitirului „Flămânda”, inclusiv a capelei mortuare. Alţi 50.000 de lei vor fi folosiţi pentru a completa suma necesară proiectării şi execuţiei extinderii reţelei de iluminat public. Tot 50.000 de lei sunt direcţionaţi către servicii de proiectare pentru amenajare de parcări şi alei pietonale. Indicatoarele stradale simple şi duble propuse beneficiază de o alocare de 80.000 de lei. Iar cu diferenţa de 120.000 de lei va fi închiriat din nou patinoarul pentru sărbătorile de iarnă. M.B.

 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!