20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

„Grădina cu lavandă”, de Lucinda Riley, cartea săptămânii la Biblioteca Municipală

Biblioteca Municipală „Ion Barbu” vă recomandă pentru săptămâna 8-12 august cartea „Grădina cu lavandă”, de Lucinda Riley, Editura „Litera” Bucureşti, 2020.

Acţiunea romanului are loc pe Coasta de Azur, în 1998, în sudul scăldat în soare al Franţei, Emilie de la Martinieres, ultima din familia de aristocraţi cu acelaşi nume, moşteneşte casa în care s-a născut, de fapt un castel minunat, înconjurat de vii. Dar proprietatea este grevată de datorii uriaşe – iar secretele pe care le ascunde sunt la fel de mari…

Romanul ne poartă în şi trecut… Paris, 1944: o tânără funcţionară britanică, Constance Carruthers, este trimisă sub acoperire la Paris, într-o operaţiune a serviciilor secrete britanice care are loc în punctul culminant al ocupaţiei naziste. Despărţită de contactele ei din cadrul Rezistentei, Constance ajunge la o familie nobiliară care, pe de o parte, are legături puternice cu armata germană, iar pe de alta, complotează pentru eliberarea Franţei.

Emilie descoperă ce s-a întâmplat cu familia ei în timpul războiului şi faptul că există o conexiune mult mai strânsă cu Constance decât ar fi crezut, iar castelul însuşi îi poate dezvălui informaţiile de care are nevoie ca să-si afle trecutul, prezentul şi viitorul.

Este o poveste despre secrete de familie, spionaj pe timp de război şi modul în care se pierde şi se câştigă loialitatea, o poveste perfectă pentru cei care apreciază ficţiunea istorică.

Vă aşteptăm la bibliotecă pentru a împrumuta acest roman, vândut în peste douăzeci de milioane de exemplare al autoarei unor bestseller-uri precum „Secretul Helenei”, „Trandafirul nopţii” şi „Cele şapte surori”.

Biblioteca Municipală „Ion Barbu” Câmpulung, august 2022

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!