18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Investiţiile de la Schitu Goleşti, aproape de finalizare

Comuna Schitu Goleşti are mai multe investiţii în derulare, unele apropiindu-se de finalizare. Sunt lucrări care se fac cu fonduri europene, finanţate de Compania Naţională de Investiţii sau din bugetul local.

 

La Centrul Socio – Cultural se lucrează la finisajele interioare şi exterioare

Modernizarea şi reabilitarea clădirii Centrului Socio – Cultural din satul Lăzăreşti se apropie de final, în prezent, se lucrează la finisaje interioare şi exterioare a lucrării.

Investiţia din satul Lăzăreşti, de aproape 2,7 milioane lei, este finanţată de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 19.2, Măsura 5C-„Investiţii pentru protejarea patrimoniului cultural şi a moştenirii locale”. Asta înseamnă reabilitarea totală a clădirii, spaţiile construcţiei urmând să aibă următoarele funcţiuni: muzeu, sală pentru ansamblurile populare, scenă, club al pensionarilor, vestiare şi grupuri sanitare pentru echipele de fotbal, centru multifuncţional, bibliotecă, arhivă, depozit de alimente şi secţie de votare.

 

Sunt în grafic şi lucrările la cele două săli de sport

Aşa cum a transmis primarul Vasile Tudorel Miriţă, la sala de sport de la Şcoala Lăzăreşti se lucrează la acoperiş, iar la cea de la Şcoala Schitu, la structura de rezistenţă.

Sala de sport de la Şcoala Lăzăreşti este ridicată de firma câmpulungeană Sercop ADN SRL pentru suma de 932.682,31 lei, finanţare obţinută de administraţia de la Schitu Goleşti prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Indicatorii din proiect arată că va avea o suprafaţă construită de 317,85 metri pătraţi, identică cu cea desfăşurată, iar de noua investiţie vor beneficia direct aproape 180 de persoane.

Sala mare de sport de la Şcoala Schitu Goleşti este lucrare finanţată de Compania Naţională de Investiţii. Aici, ordinul de începe a lucrărilor a fost emis pe 15 noiembrie 2021, iar durata de execuţie a acestora, conform contractului, este de 10,5 luni.

 

În prezent, în comună, se mai lucrează la refaceri, prin asfaltare, ale trotuarelor pietonale în cadrul lucrării de canalizare menajeră, etapa a doua, dar şi pentru întreţinerea şi reparaţia punţilor pietonale peste Râul Târgului. Isabela Filip

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!