23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

După doi ani de pauză din cauza pandemiei, mai mulţi copii din ţară au venit la Tabăra de Matematică de la Câmpulung

După doi ani de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, Tabăra de Matematică, ajunsă la ediţia a XII-a, organizată de Lions Club „Negru Vodă” Câmpulung, s-a reluat. 11 copii din ţară, selectaţi după pasiunea pe care o au pentru Matematică, dar care au posibilităţi materiale reduse să se pregătească suplimentar, se vor bucura de experienţa profesorului Ion Cicu, redactor la „Gazeta Matematică” şi coordonator viitoriolimpici.ro. Tabăra de Matematică se va desfăşura între 18 şi 23 iulie, iar gazdă este, ca de fiecare dată, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. Pe durata stagiului de pregătire, cele nouă fete şi doi băieţi vor avea parte şi de activităţi recreative şi sportive, vor vizita Câmpulungul şi împrejurimile, însoţiţi de tinerii de la LEO Leolution Câmpulung şi Lions Amaluna Campus Club din Bucureşti, care, de anul acesta, se implică în organizarea taberei.

Pe lângă Matematică, participanţii la Tabăra de Matematică vor descoperi Câmpulungul şi împrejurimile
Sărbătoarea municipiului a debutat cu deschiderea oficială a Taberei de Matematică, care s-a făcut, ca şi în anii precedenţi, în amfiteatrul Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Cei 11 matematicieni au fost întâmpinaţi de membrii Lions Club „Negru Vodă”, de preşedintele Diana Vintilă, past guvernatorul Dan Şain, Sergiu Cicu, managerul Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”, Gabriela Matei, directorul OTP Bank Câmpulung, Carmen Bârloiu, LEO Advisor, şi omul de afaceri Dan Cenuşă.
„Pentru noi are importanţă majoră această tabără după doi ani de pandemie, pentru că, de fapt, cred că este relansarea Clubului în Câmpulung. În cei doi ani, Clubul a avut o activitate mult restrânsă la evenimente care se puteau face în două, trei persoane, nu cu impact major în comunitate şi asupra unor beneficiari mai numeroşi. Este prima dată când revenim cu un lucru palpabil, Tabăra de Matematică a fost întotdeauna activitate „bornă” a Clubului nostru şi a contat foarte mult. Îmi pun speranţa că şi această ediţie va fi foarte bună, pentru că e reţetă care funcţionează: profesorul Cicu, care îşi pune experienţa la dispoziţia copiilor, plus că şi selecţia copiilor s-a făcut foarte bine în ţară. S-au ales copii cu o aplecare către Matematică deosebită, dar care nu sunt tocmai nişte fericiţi ai sorţii, financiar vorbind, pentru ei este singura tabără pe care o vor face anul acesta şi contează mult. Am ales copii despre să ştim sigur că, în viitor, vor fi mici ambasadori ai Câmpulungului. Pe lângă Matematică, facem şi o activitate de marketing pentru oraşul nostru, ne străduim să le arătăm Câmpulungul şi istoria lui şi împrejurimile, ca, atunci când se întorc acasă, să ştie că există şi acest oraş, că le-a plăcut, că a fost frumos. Matematică vor face dimineaţa, patru, cinci ore cu domnul profesor Cicu, după aceea vor avea activităţi recreative, sport, vor merge să viziteze oraşul, la obiectivele turistice, la păstrăvărie, la Tabăra „Oratia”. Ne străduim ca activităţile lor în Câmpulung să fie deosebite, tocmai de aceea, anul acesta, există şi o premieră, Tabăra de Matematică este organizată în colaborare cu Clubul LEO Leolution Câmpulung şi cu Clubul Lions Amaluna Campus din Bucureşti, ceea ce pe mine mă bucură foarte mult, pentru că spiritul lor ne ajută şi pe noi să fim mai tineri. De asemenea, apropierea de vârstă între ei şi participanţii la tabără dă acestora o experienţă mai plăcută, mai uşoară, iar noi, seniorii, suntem ajutaţi în organizare. Dragi tineri, sper ca experienţa voastră la Câmpulung să fie una plăcută, nu uitaţi să iubiţi Matematica, pentru că o să o regăsiţi aproape toată viaţa în absolut orice activitate veţi face. Vreau să mulţumesc Colegiului „Carol I”, domnului director George Radu, care ne sprijină în fiecare an cu mare dragoste pentru această tabără.”, a fost cuvântul de deschidere al lui Dan Şain, fost guvernator Lions.

Profesorul Ion Cicu: „Tabăra de Matematică, pentru unii dintre copii, a fost un fel de rampă de lansare”
Cea de-a XII-a ediţie a Taberei de Matematică, organizată de Clubul Lions „Negru Vodă”, va fi coordonată tot de profesorul Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică şi viitoriolimpici.ro.
„Mă simt bucuros să fiu aici. În cei doi ani de pandemie în care nu am făcut tabăra, mi-a lipsit, am simţit că ceva nu se leagă în activitatea mea de peste vară, aşa că revenirea la Câmpulung este un lucru deosebit pentru mine. Totdeauna m-am simţit foarte bine alături de membrii Clubului Lions din Câmpulung, deşi eu nu sunt membru al niciunui club. Sper ca, la sfârşitul acestei tabere, dorinţa copiilor de a învăţa ceva interesant la Matematică să fie satisfăcută şi toţi să plece mulţumiţi cu ceea ce au învăţat aici. E o activitate frumoasă, de fiecare dată am avut copii interesaţi, care au venit cu plăcere. Am avut şi rezultate deosebite cu astfel de copii de-a lungul timpului, m-am reîntâlnit cu ei în alte competiţii de Matematică. Această Tabără de Matematică de la Câmpulung, pentru unii dintre copii, a fost un fel de rampă de lansare, i-a făcut să îndrăgească şi mai mult Matematica.”, a transmis profesorul Ion Cicu.
Pentru mijlocul lunii august, între 15 şi 20 august, profesorul Ion Cicu are programat alt eveniment educaţional la Câmpulung, Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, dar, din cauza incertitudinii legată de pandemie, încă nu s-a hotărât dacă va mai avea loc, deşi acordul Primăriei de a veni în oraş în jur de 200 de elevi şi 20 de profesori există. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!