-4.1 C
Campulung Muscel
14/01/2025

Acreditarea Erasmus+ îi ajută pe elevii şi profesorii de la Şcoala Vlădeşti să-şi dezvolte competenţelor informatice, lingvistice, ecologice şi socio-emoţionale

Acreditarea Erasmus+ pe care a obţinut-o Şcoala Gimnazială nr 1 Vlădeşti pentru perioada 2021-2027 este un proiect european complex, derulat pe o perioadă lungă de timp, cu scopul de dezvoltare a competenţelor informatice, lingvistice, ecologice şi socio-emoţionale ale elevilor, dar şi ale profesorilor.

Astfel, în perioada 2021-2027, în fiecare an, un număr de 5 elevi vor studia timp de 10 zile în şcoli din Europa, însoţiţi de doi profesori. În aceeaşi perioadă, 2021-2027, 3 profesori de diferite discipline, pot accesa cursuri strategice sau job-shadowing, în fiecare an de proiect.

Primul an de proiect din cadrul acestei acreditări este în plină desfășurare, sub numele START-UP, NEW GENERATION !, nr proiect 2021-1-RO01-KA121-000007020.

În perioada 29 mai 2022 – 9 iunie 2022 s-a desfăşurat mobilitatea grupului de elevi la Şcoala Hristo Botev Rakovski, cei 5 elevi însoţiţi de doi profesori, participând la activităţile educaţionale din această şcoală.

Bookcreator, Canva, Blueket, QRCode Hunt, Padlet sunt doar câteva dintre aplicaţiile folosite în învăţare, alături de manualele digitale de istorie, biologie, matematică, chimie, limba engleză, muzică, artă, limba bulgară.

Orele de curs au fost completate de activităţile extracurriculare desfăşurate în acea perioadă: Ziua Şcolii Hristo Botev Rakovski, Ziua Eroului Naţional Hristo Botev, Ziua de 1 Iunie, vizitarea oraşului Plovdiv şi a Fabricii de gem CIMA din Stryama.

Toată activitatea desfăşurată în cele 10 zile a fost prezentată pe pagina de Facebook a şcolii: https://www.facebook.com/Scoala-Gimnaziala-nr-1-Vladesti-105606524840458, dar şi pe site-ul dedicat proiectelor europene desfăşurate de şcoală: https://scoalavladesti0.wixsite.com/proiecteeurovladesti

Primul an de proiect va continua cu participarea a trei profesori la cursuri structurate unde vor învăţa folosirea eficientă a tehnologiei moderne – TIC – în activitatea de predare, cursuri care au scopul de a îmbunătăţi activitatea didactică, rezultatele elevilor, alături de scăderea numărului de elevi care se află în risc de abandon şcolar.

Director, profesor Mihaela Ivan

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!