23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

PSD se face vecin cu AUR. AUR-iştii au un sediu de 10 metri pătraţi, fără WC

Cererea pentru sediu a fost făcută la Primărie de toţi liderii partidului, de sus până jos: Simion, Velcescu şi Eftimie   

Spaţiul de lângă PSD în care au funcţionat PD, PDL şi pensionarii liberalii a fost repartizat AUR-iştilor care, astfel, devin vecinii PSD Câmpulung. Aceştia nu preiau întreg spaţiul, ci numai o încăpere de 10 metri pătraţi, lipsită de grup sanitar, după cum aflăm şi din materialul de şedinţă, şi la faţa locului. Aşadar, în 10 metri pătraţi se va înghesui spuma AUR pe la şedinţele de partid, care are de acum înainte un acoperiş deasupra capului.

  • Însuşi George Simion a făcut cerere pentru sediu la Câmpulung

Prima cerere transmisă Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung datează din 16 septembrie 2021 şi este semnată de cel mai mare din AUR, George Nicolae Simion. Aşadar, în toamna anului trecut, copreşedintele AUR a înaintat autorităţilor municipale solicitarea pentru repartizarea unui spaţiu în Câmpulung, care să servească drept sediu al organizaţiei locale a Alianţei pentru Unirea Românilor. Tot aici – precizează cererea lui George Simion – va fi desfăşurată şi activitate parlamentară. Liderul şi-a întemeiat solicitarea pe prevederile Legii nr.334 din 17 iulie 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Simion îl indică în adresa sa pe Florin Bogdan Velcescu, preşedintele judeţean, ca fiind persoana împuternicită să depună cererea pentru sediu şi să reprezinte partidul în relaţia cu autorităţile locale.

Pe 20 aprilie 2022, Velcescu a repetat demersul către Primărie şi Consiliul Local, solicitând acordarea în chirie a unui spaţiu pentru AUR Câmpulung. Preşedintele organizaţiei judeţene îl menţionează în hârtia trimisă Primăriei pe Mihai Eftimie, reprezentant zonal, ca fiind împuternicit să depună cererea şi să reprezinte formaţiunea. Mihai Eftimie, însă, depusese o adresă cu câteva luni înaintea lui Florin Bogdan Velcescu. Pe 6 ianuarie 2022, acesta îi scria primăriţei Elena Lasconi că ar vrea ca partidului să i se repartizeze fostul sediu al Partidului România Mare, din strada Negru Vodă, nr.46, aflat în apropierea Gării Câmpulung.

I s-a răspuns că nu este disponibil decât spaţiul de lângă PSD Câmpulung, municipalitatea neavând alte imobile care să poată fi închiriate. Eftimie a acceptat oferta administraţiei publice locale şi a făcut cerere pentru acesta, pentru a-l prelua în regim de închiriere. Este vorba despre o singură încăpere cu destinaţia de birou, cu o suprafaţă de 10 metri pătraţi, lipsit de o anexă.

La şedinţa din 30 iunie 2022, Consiliul Local a aprobat atribuirea, în vederea închirierii fără licitaţie publică, a spaţiului din strada Republicii, nr.17, către organizaţia judeţeană a AUR. Contractul se încheie pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire, la cerere, în condiţiile legii.

În cazul în care regimul juridic al imobilului se va schimba pe parcursul derulării contractului de închiriere, în sensul în care spaţiul nu va mai fi în proprietatea municipiului Câmpulung, contractul de închiriere se va rezilia de drept, fără nicio altă formalitate prealabilă. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!