29.1 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Până la pronunţarea instanţei superioare, hoţii de maşini rămân în arest

Tinerii din Berevoeşti, care au furat două maşini de la consătenii lor, rămân în arest. Săptămâna trecută, instanţa s-a pronunţat în dosarul în care au fost judecaţi pentru furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis, stabilind pentru ei o condamnare cu executare în condiţii privative de libertate. După ce-şi ispăşesc pedeapsa, doi ani au de respectat mai multe restricţii impuse. De-a lungul procesului, păgubiţii au renunţat la acţiunea civilă împotriva lor, având de achitat doar cheltuielile judiciare avansate de stat. Decizia a fost atacată cu apel de cei doi inculpaţi, iar instanţa superioară va da verdictul definitiv.

Aproape doi ani de puşcărie pentru fiecare inculpat, pentru trei infracţiuni
Alin Ben Marinoiu, de 20 de ani, şi Avram Beniamin Tinca, de 21 de ani, ambii din Berevoeşti, sunt arestaţi preventiv, după ce, în luna martie, au furat de la nişte vecini două maşini, pe care le-au avariat şi abandonat în diferite locuri. Au fost judecaţi şi condamnaţi pentru trei infracţiuni. Fiecare a primit o pedeapsă totală de un an şi 11 luni de închisoare cu executare în condiţii privative de libertate, care a rezultat din cumularea a celei de un an şi 4 luni, pentru furt calificat, cu a celei de un an, pentru furt în scop de folosinţă şi 9 luni, pentru conducere fără permis.
Ca pedeapsă complementară, timp de doi ani, tinerilor le sunt interzise exercitarea drepturilor elective şi a celui de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a conduce orice categorie de vehicule, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
Toate au fost consemnate în hotărârea Judecătoriei Câmpulung din 29 iunie 2022, prin care s-a mai dispus deducerea din condamnare a perioadei cât au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv, din 10 martie 2022, la zi, menţinându-se măsura arestului preventiv pentru ambii inculpaţi.
Pe timpul urmăririi penale, proprietarii maşinilor sustrase, Ionuţ Adrian P. şi Vasile T., au renunţat la judecarea acţiunii civile alăturate celei penale. Fiecare inculpat a fost pus la plata sumei de 550 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Cum decizia Judecătoriei Câmpulung n-a fost definitivă, a fost atacată cu apel de cei doi inculpaţi, dosarul urmând să se mute, pentru sentinţa definitivă, la instanţa superioară.

Maşinile furate, avariate şi abandonate
Pe 9 martie 2022, poliţiştii de la Câmpulung au fost sesizaţi, prin 112, că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute ar fi sustras din două curţi din Berevoeşti un autoturism şi o autoutilitară, în condiţiile în care acestea erau neasigurate şi cu cheile în contact. Ambele autovehicule au fost găsite, una avariată şi abandonată într-un şanţ, iar cealaltă, părăsită pe un câmp. În scurt timp, au fost identificaţi şi făptaşii, doi tineri din aceeaşi comună. Primul autoturism furat este un Volkswagen. Hoţii au intrat într-o curte din satul Gămăceşti, în noaptea de 8 spre 9 martie, şi au găsit maşina cu portiera descuiată şi cheile în contact. Au ajuns cu ea până în centrul comunei, unde cel de la volan, fără permis, a pierdut controlul şi s-a oprit cu maşina într-un şanţ, unde a şi abandonat-o. În apropiere, „norocul” le-a surâs, găsind tot într-o curte un microbuz Iveco Daily, la fel ca autoturismul, cu portiera descuiată şi cheile în contact. Infractorii au pornit şi, de data asta, cursa a fost mai lungă, oamenii legii descoperind autoutilitara în comuna Mărăcineni, pe un câmp.
În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii de la Câmpulung, împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, pe 9 martie au fost identificaţi cei doi tineri, ambii din Berevoeşti, bănuiţi de săvârşirea faptelor, Alin Ben Marinoiu, de 20 de ani, şi Avram Beniamin Tinca, de 21 de ani. După administrarea probatorului, suspecţii au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar pe 10 martie au ajuns în faţa magistraţilor Judecătoriei Câmpulung, care au admis propunerea Parchetului şi au dispus arestarea lor preventivă pe o durată de 30 de zile, care le-a fost prelungită constant, în prezent fiind tot în Penitenciarul Mioveni. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!