37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Elena Lasconi: „Viceprimarul Zaharia a minţit în toate declaraţiile făcute”

Elena Lasconi a contrazis majoritatea afirmaţiilor lui Nicolae Zaharia, căruia îi reproşează ascunderea adevărului sau prezentarea lui trunchiată. Prima minciună livrată de Zaharia la conferinţa de presă priveşte studierea procesului verbal al I.S.C., pe care l-a cerut – ţineţi-vă bine! – abia în ziua conferinţei de presă! „El a minţit pe bandă rulantă. Că a văzut procesul verbal după control şi că a făcut el şedinţă. În ziua în care a fost conferinţa de presă, l-a cerut Ramonei Simion, secretarul Primăriei, se poate verifica informaţia. N-a avut habar de ce conţine.”, susţine primăriţa Elena Lasconi.

Mădălina Zăgărin n-a vorbit cu Zaharia pe subiectul bulevardului. Vicele nici măcar nu-i răspunde la salut!
A doua informaţie neadevărată, aşa cum ne-au declarat primarul şi arhitectul şef Mădălina Zăgărin: discuţia cu cele două pe tema opririi lucrărilor pe bulevard, în timpul căreia arhitectul şef l-ar fi asigurat că nu există acest risc. „A zis că a discutat cu mine şi cu arhitectul şef, este o minciună, pentru că nici măcar nu vorbea cu doamna arhitect şef în perioada respectivă. Nici măcar nu-i răspundea la salut. Ea a râs odată, la o discuţie pe care o aveam aici, cu mai mulţi, legată de şcoli, de ceva, nu avea nicio legătură, şi a crezut că a râs de el. De atunci, n-a mai vorbit cu ea, pentru că orgoliul este foarte sus la domnul viceprimar. Arhitectul şef nu a vorbit niciodată cu el pe diverse teme, nu a fost chemat, el a minţit.”, a continuat Lasconi.

Relaţia Elenei Lasconi cu Nicolae Zaharia „este, clar, o relaţie de colaborare moartă”
Mai mult, şefa Executivului precizează că n-au fost discuţii pe subiectul investiţiei în prezenţa lui. „N-am discutat deloc despre această temă de faţă cu el. El a fost iritat, pentru că este extraordinar de orgolios, când a auzit că eu am fost şi am vorbit cu prefectul, împreună cu Mădălina Zăgărin, şi… de ce nu i-am spus şi lui?! De ce nu l-am luat şi pe el?!”, ne-a mai spus Elena Lasconi. Zaharia n-a participat nici la dialogul pe care l-au purtat la Câmpulung senatorul Alina Gorghiu şi prefectul Radu Perianu cu Elena Lasconi. De ce? „Pentru că s-a întâmplat în weekend şi el, întotdeauna, în weekend este plecat. El are vacanţă, îşi ia weekend prelungit. Şi acum este în concediu. Viaţa de viceprimar este un concediu permanent.”, a afirmat Elena Lasconi, accentuând ritualul de bugetar care se respectă al profesorului Zaharia. Ce relaţie va avea cu el de acum înainte? „Este, clar, o relaţie de colaborare moartă”.”, susţine Lasconi.

„Nu puteam să facem altă autorizaţie! Era dublă finanţare pentru aceeaşi documentaţie, pentru o autorizaţie care este în funcţiune, deci era un abuz!”
Tirada de neadevăruri declarate public de viceprimar a conţinut şi alte motive de supărare cauzată partenerei de la Primărie. „Viceprimarul a minţit în toate declaraţiile pe care le-a făcut şi a fost spectator la toate minciunile pe care le-au spus despre mine prefectul şi Bogdan David. El pozează în omul cu coloana vertebrală. Eu sunt paralizată, nu-mi vine să cred! Dacă foloseşte asemenea minciuni, înseamnă că ar fi capabil să-mi facă ceva rău, deci noi nu suntem parteneri. A spus că se ştia din capul locului că autorizaţia are probleme! Nu este adevărat, nimeni n-a zis nimic despre treaba asta. Ei zic: de ce n-am dat altă autorizaţie?! Nu a cerut-o nimeni, n-a cerut nimeni anularea autorizaţiei. Eu nu sunt instanţă de judecată, ca să mă trezesc că autorizaţia e ilegală. Şi să presupunem că ar fi fost aşa, să luăm această situaţie aberantă, că eu aş fi fost expert şi aş fi zis că autorizaţia nu e bună. Nu puteam să facem alta, era dublă finanţare pentru aceeaşi documentaţie, pentru o autorizaţie care este în funcţiune, deci era un abuz. Până la controlul I.S.C. nu a ştiut nimeni că autorizaţia are probleme, de unde să fi ştiut?”, a încheiat Elena Lasconi, referindu-se la celebra deja autorizaţie din 2019, emisă în mandatul lui Liviu Ţâroiu.
Legat de cele „15 nereguli”, care sunt neconformităţi şi atât, arhitectul şef ne-a explicat gravitatea acestora. „Conform legii, intră pe contravenţii majoritatea. Conform legii, doar două, trei sunt motiv de anulare a autorizaţiei de construire, restul, dintre cele 15, intră pe contravenţie, nu se anulează autorizaţia din cauza lor.”, a afirmat Mădălina Zăgărin.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!