37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Ursul a atacat din nou la Valea Urdii

Familia Tiucă, din Valea Urdii, s-a trezit din nou cu ursul în gospodărie. Jivina a trecut prin trei garduri electrice şi altul de sârmă ghimpată şi a mursecat cea mai mare vacă a fermierilor. Oamenii nu pot să ceară despăgubiri, din cauză că medicul veterinar nu le-a emis un certificat constatator, care, spune el, se dă doar dacă animalul domestic e mort.
Atacul a avut loc duminică, 26 iunie, puţin după miezul nopţii, iar ursul şi-a înfipt colţii chiar în spatele celei mai mari şi frumoase vaci a Cristinei şi a lui Cornel Tiucă, din Valea Urdii, un sat izolat din Dâmbovicioara.
„A venit ursul în noaptea asta şi a mursecat o vacă. Am sunat la 112, a venit prima dată viceprimarul Marian Calin şi după doi tipi de la ISU, au dat o petardă şi au plecat. Astăzi (n.r. luni, 27 iunie), când am sunat la medicul veterinar să ne dea o dovadă că ne-a mursecat vaca, a zi că nu poate, pentru că vaca nu e moartă, dacă era moartă, ne dădea certificat de necropsie. Ce să facem, rămânem cu paguba! A sunat şi vicele, de ce nu ne ducem să facem demersurile la Primărie. Dar ne ducem degeaba dacă nu avem dovadă de la medicul veterinar. Era o vacă bună de lapte, cea mai mare, care avea viţel. L-a văzut o vecină când a luat vaca de la noi şi o târa spre pârâu, vreo 500 de metri. Vecina l-a văzut în spinarea vacii şi l-a gonit cu lanterna, până nu a ieşit cu lanterna, n-a fugit. Când a văzut lumina a lăsat vaca. Suntem amândouă răguşite de cât am strigat la el. A trecut prin trei garduri electrice şi unul de sârmă ghimpată, a rupt parii şi sârma a rupt-o. După ce am sunat la 112, am primit mesaj de la ISU să nu ne facem poze selfie cu ursul şi să nu-l hrănim! Doamne, fereşte, îmi venea să-i sun înapoi, eu mai am timp să fac selfie cu ursul, când eu mă uitam în toate direcţiile să nu apară lângă mine?! Ursul s-a hrănit singur şi fără ajutorul meu!”, ne-a povestit Cristina Tiucă.
Gospodăria familiei Tiucă este vizitată în fiecare seară de urs, dar, duminică, chiar a trecut la treabă. Inclusiv ziua, jivina vine în prospecţiuni pentru atacurile nocturne. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!