21.3 C
Campulung Muscel
02/07/2022

Avarie majoră la conducta de alimentare cu apă, în faţă la Kaufland

O avarie majoră, de la intersecţia străzilor Fraţii Goleşti cu Gheorghe Lazăr, a determinat Edilul CGA oprirea alimentării cu apă în zona din aval.

Chiar la intrarea în parcarea supermarketului Kauland, dintr-o parte în alta, asfaltul a fost ridicat de presiunea apei, după ce o conductă de azbociment s-a deteriorat.

Până angajaţii societăţii Edilul au oprit alimentarea, apa a curs în cantităţi impresionante pe strada Fraţii Goleşti până pe Constantin Brâncoveanu. Valurile făcute de maşinile care au tranzitat zona cu viteză mai mare decât era indicat i-au udat pe pietoni, care, atunci când au avut nevoie să traverseze au avut o problemă. Mulţi şi-au scos încălţămintea şi au traversat desculţi.

„S-a întâmplat ceea ce se va întâmpla în tot oraşul! Lucrurile sunt foarte clare şi sper să le înţeleagă toţi oamenii, toate conductele vechi trebuie schimbate. Mai mult decât atât, aici vorbim de o conductă de azbociment, care trebuia schimbată de mulţi ani pentru care noi o să plătim şi amenzi, pentru că nu mai este conformă. În tot oraşul avem circa 3 kilometri de conductă de azbociment, iar din spatele Clubului ARO şi până aici sunt aproape 800 de metri, deci mai sunt peste 2,2 kilometri de conductă de azbociment în Câmpulung, care trebuie schimbată. Această conductă are şi diametru foarte mare, pentru că presiunea a ridicat cu totul asfaltul. În concluzie, dacă vrem să facem lucrurile sănătos şi să facem numai lucrări electorale, aşa cum s-a obişnuit până să ajung eu primar, atunci trebuie să ne gândim că oraşul va fi un şantier. Începând de anul acesta, noi vom depune pe fonduri europene mai multe tipuri de proiecte. Pentru primul se dă drumul prin octombrie, pentru extindere de conductă de apă şi canalizare pe străzile unde nu există. Adică, voi depune un proiect pentru toate străzile din Câmpulung care nu au reţele de apă şi canalizare, ceea ce înseamnă că cel mai târziu anul viitor o să obţinem finanţarea şi, probabil pe la sfârşitul anului viitor ne vom apuca de lucru. Dar, pe lângă asta eu îmi doresc, chiar dacă nu s-a deschis axa şi nu s-au făcut publice nici ghidurile, dar sunt absolut sigură că vom obţine fonduri europene pentru a putea schimba conductele vechi. Când spun asta mă refer la cele la care Edilul intervine cu cepuri, că sunt atât de uzate, ruginite şi mâncate, sunt conducte de 103 ani. De asemenea, este obligatoriu să le schimbăm pe cele de azbociment. În plus, pe lângă asta, tot pe fonduri europene vrem să depune pe conducta de apă brută, la care nu am renunţat. Aţi văzut ce înseamnă să apară o avarie la conductă şi rămânem două, trei zile fără apă. Având în vedere că vorbim despre o conductă de azbociment, este foarte dificil de apreciat cât va dura remedierea.”, ne declarat primarul Elena Lasconi.

După ce va fi deschis asfaltul, va fi comunicat timpul estimat pentru remedierea avariei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!