21.3 C
Campulung Muscel
02/07/2022

Măsuri pentru derularea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 594 din iunie 2022, a fost publicată Legea nr. 183/2022, privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Astfel, se aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2021, pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” cu următoarele modificări:

se clarifică faptul că în cazul investiţiilor în sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, sistemele de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentele nu trebuie să fie amplasate pe terenuri şi/sau construcţii, după caz, aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale, existând un drept de servitute legală de trecere subterană, de suprafaţă sau aeriană;

se menţionează faptul că se pot face investiţii în sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale, şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori.

În cadrul sesiunii de depuneri de cereri de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru domeniile alimentare cu apă, canalizare, drumuri şi poduri au fost transmise 7.368 de cereri de finanţare din partea a 3.149 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv 33 asociaţii de dezvoltare intercomunitară.

Bugetul total al Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în perioada 2021-2028, va fi de 65,5 miliarde de lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale.

„Toate autorităţile locale din judeţul Argeş au depus 244 de proiecte, dintre care 86 pentru înfiinţarea sau extinderea de reţele de apă şi canalizare, iar 158 pentru modernizarea drumurilor şi pentru poduri. În cadrul acestui program, judeţului nostru i-au fost alocate 1,6 miliarde de lei, dintre care 600 de milioane de lei pentru apă şi canalizare şi 700 de milioane de lei pentru infrastructură rutieră.”, a transmis deputatul Simona Bucura Oprescu, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului a Camerei Deputaţilor.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!