Vineri, 10 iunie, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unei persoane imediat după ce aceasta a remis suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, unor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
În fapt, la data de 9 iunie, doi agenţi de poliţie au formulat denunţuri pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, arătând că, la aceeaşi dată, un bărbat în vârstă de 51 de ani le-a promis o sumă de bani, pentru a-i determina pe aceştia să nu continue cercetările într-un dosar penal care îl viza.
Ulterior, pe parcursul cercetărilor, persoana în cauză le-a propus celor doi poliţişti, în mod insistent, să se înţeleagă, să rezolve dosarul favorabil lui, în sensul de a nu-i mai întocmi dosar penal, promiţându-le, totodată, şi o sumă de bani.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul infracţiunii de dare de mită, iar procurorul de caz a emis o ordonanţă de reţinere faţă de acesta pentru o perioadă de 24 de ore.
După ce aceasta a expirat, Ion Mărunţelu a ajuns în faţa judecătorilor Tribunalului Argeş cu propunerea arestării preventive, dar instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, stabilind pentru el mai multe măsuri pe care să le respecte: să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar.
Încheierea din 11 iunie din Camera de Consiliu a Tribunalului Argeş a fost contestată de Parchet, Curtea de Apel Piteşti urmând să stabilească măsura sub care va fi bărbatul cercetat în continuare pentru infracţiunea de care este suspect.
Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Piteşti.
„Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se precizează în comunicatul trimis de către Direcţia Generală Anticorupţie Argeş. Adrian TĂNASE
(foto: brasov.net)