20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Simona Bucura Oprescu: „Conturarea şi actualizarea planului de amenajare a teritoriului judeţean prezintă o importanţă deosebită”

Iniţiativa Consiliului Judeţean Ilfov de a lansa dezbateri asupra planului de amenajare a teritoriului judeţean este nu numai o obligaţie legală, dar şi una de preocupare atentă şi responsabilă, dându-i o dimensiune sporită prin implicarea cât mai multor actori interesaţi în procesul de planificare.

Este evident încă o dată cât de importantă este funcţia de reglementare a administraţiei publice locale, care se sprijină pe funcţia legislativă a Parlamentului, ambele având ca scop realizarea unor norme şi actualizarea lor pentru interesul cetăţenilor în general şi a colectivităţilor locale în special.

„Judeţul Ilfov este unul aparte în arhitectura administrativ-teritorială a României, cu istoria dinamică şi perspectivele sale de dezvoltare strâns legate de Capitala ţării. Sub acest aspect, conturarea şi actualizarea planului de amenajare a teritoriului judeţean prezintă o importanţă deosebită din perspectiva:

Analiza situaţiei existente;

Realizării unui diagnostic prospectiv;

Evidenţierii şi remedierii disfuncţionalităţilor;

Consolidării bazei de date geospaţiale;

Surprinderii tendinţelor şi a potenţialului de dezvoltare durabilă şi competitivă a teritoriului judeţului Ilfov.

Contribuţia fiecăruia dintre cei implicaţi în acest demers poate genera un instrument de planificare corect elaborat, implementat şi monitorizat.

Este important ca astfel de documente să reprezinte instrumente de dezvoltare SMART durabilă şi incluzivă pentru viitor, pentru toate judeţele României.”, a transmis deputatul Simona Bucura Oprescu, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului a Camerei Deputaţilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!