27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Prefectul, despre lămuririle solicitate de primăriţă privind oprirea lucrărilor: „Întrebarea este făcută doar de dragul de a întreba, pentru că are şi dânsa un Departament Juridic plătit binişor”

Ironic şi potrivnic municipalităţii, asta a fost impresia produsă de atitudinea superioară afişată de prefectul Radu Perianu, la conferinţa de presă de ieri, 8 iunie 2022, în care a comentat subiectul Bulevardului „Pardon”. În loc să se comporte ca un partener pe partea de administraţie publică, dacă pe cea politică n-a vrut, trecând peste alianţa de la Câmpulung, şeful Prefecturii dă senzaţia că doreşte să „îngroape” investiţia centrală şi, odată cu ea, conducerea municipiului reprezentată de Elena Lasconi. Altfel spus, ţinta este Lasconi şi pentru doborârea ei este sacrificat binele comunităţii, care aşteaptă sfârşitul unei lucrări care i-a epuizat psihic pe beneficiarii ei.

După comunicarea primită de la instanţă cu acţiunea Prefecturii îndreptată împotriva municipalităţii, autorităţile noastre au cerut clarificări reclamantului. Şi anume Primăria a cerut Instituţiei Prefectului să precizeze dacă lucrările se opresc sau nu, deoarece această menţiune lipseşte din acţiunea promovată împotriva primarului municipiului Câmpulung. Spre deosebise de litigii similare în care apărea expres această menţiune: „Lucrările se opresc de drept”.

Faptul că autorităţile noastre au solicitat prefectului lămuriri pare că l-a deranjat pe Perianu, care nu şi-a putut reţine o afirmaţie „azvârlită” de la înălţimea funcţiei. Asta deşi, repetăm, prefectul ar trebui să ajute, nu să ia peste picior o administraţie din teritoriu doar pentru că are la vârf altă culoare politică. O culoare care n-ar trebui să-l deranjeze prea tare de vreme ce PNL este încă în alianţă cu USR.

Până la data conferinţei de presă, răspunsul nu ajunsese la Câmpulung, deşi fusese cerut de două săptămâni. Pare intenţionată şi această întârziere în comunicare, pentru ca autorităţile noastre să nu ştie ce au de făcut. „Azi (n.r. 8 iunie 2022) va pleca răspunsul, deşi această întrebare este făcută doar de dragul de a întreba, pentru că are şi dânsa un Departament Juridic acolo, la Câmpulung, plătit binişor, din banii contribuabililor, care ar fi trebuit să-i spună ei: doamna primar, uite cum stau lucrurile potrivit legii. Dar, cu toate acestea, îi răspundem. Probabil că, în cursul zilei de astăzi, îi va şi ajunge răspunsul. Potrivit 123 din Constituţie, potrivit articolului 3 din Legea contenciosului administrativ, orice act administrativ atacat de prefect suspendă efectele acestuia.”, a împroşcat cu dispreţ prefectul care, dacă era fairplay, putea livra răspunsul aşteptat în cel mai scurt timp. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!