23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Elena Lasconi face apel la cetăţenii de la Grădişte, de pe Şoseaua Naţională şi Drumul Uzinei să vină la Primărie cu cererile de branşare la gaz

Astăzi, Elena Lasconi a susţinut o conferinţă de presă pentru a face un apel către toţi câmpulungenii de pe Şoseaua Naţională, de la Grădişte şi de pe Drumul Uzinei să vină la Primărie cu cereri de branşare la reţeaua de gaz. Investiţia este în lucru, într-un stadiu avansat, dar beneficiarii ei ezită să ceară să fie conectaţi la reţea. Situaţia cererilor este foarte slabă în acest moment. La Grădişte, din 149 de apartamente, doar patru proprietari de apartamente au depus cereri. La blocul din Drumul Uzinei, şi mai şi! Niciunul dintre cei 12 proprietari de apartamente n-a făcut solicitare la Primărie, deşi imobilul va fi reabilitat energetic, prin urmare, exclus să se mai folosească de sobele pe lemne! Iar pe Şoseaua Naţională, din cele aproximativ 200 de gospodării, doar pentru 29 s-au obţinut avizele de branşare, întrucât acesta a fost numărul solicitanţilor.

  • La Grădişte, patru blocuri vor fi branşate sigur, existând patru cereri din imobile diferite

În prezent, este în desfăşurare investiţia de extindere a reţelei de gaz pe o lungime de peste 3 kilometri. Doi kilometri au fost deja finalizaţi. „În ciuda apelurilor pe care le-am făcut, sunt destul de puţini cei care au făcut cereri pentru branşamente. La Grădişte sunt şapte blocuri, cu 13 scări: A1, A2, A3, A4, A5, A6 şi A7. Dintre acestea, de pe patru scări avem cereri de branşament, de la blocurile A1, A2, A3 şi A4. Aşa că rugămintea mea este următoarea: apelez la cei care locuiesc la blocurile A5, A6 şi A7, măcar unul care locuieşte pe o scară din aceste blocuri, să vină, pentru că va putea fi dusă conducta până la scară. În acest moment, conducta va ajunge la blocurile A1, A2, A3 şi A4. Pentru fiecare dintre aceste blocuri, s-au obţinut avizele pentru branşare. La blocurile de la Grădişte sunt 149 de apartamente şi doar pentru patru s-au depus cereri. Norocul a făcut ca cei patru să stea în blocuri diferite. Dacă am fi avut încă trei pentru celelalte, am fi avut la fiecare bloc branşament.”, a precizat primăriţa Elena Lasconi.

  • De la blocurile de pe Drumul Uzinei, nicio cerere!

Pe Drumul Uzinei există un bloc cu două scări, care face obiectul unui proiect depus la P.N.R.R. pentru eficientizare energetică, lucrare care presupune nu numai reabilitarea faţadei care arată deplorabil, ci şi schimbarea acoperişului. Imobilul numără 12 apartamente, de la care nu există nicio cerere din partea oamenilor. „Niciunul nu are aviz de branşare, ceea ce înseamnă că reţeaua va merge până în faţa blocului. Oamenii trebuie să depună cereri, măcar unul, ca să ajungă conducta până la una dintre scări.”, spunea Elena Lasconi. Tot pe Drumul Uzinei sunt obţinute şase avize pentru case, din cele 21 de gospodării existente.

 „Eu zic că este o oportunitate, în condiţiile în care şi la Blocul din Drumul Uzinei, şi la blocurile de la Grădişte, oamenii se încălzesc cu soba cu lemne.”, a mai afirmat primăriţa.

  • Cu ce acte sunt aşteptaţi cetăţenii la Primărie   

Pentru Şoseaua Naţională sunt obţinute 29 de avize din estimatul de 90 de case, apreciere care aparţine firmei care a câştigat licitaţia pentru extinderea conductei de gaz. „Noi spunem că sunt peste 200. Încă o dată, vă aşteptăm la Primărie pentru a vă ajuta, aşa cum am făcut şi la sfârşitul anului 2020, cu următoarele acte: copie de pe cartea de identitate, acte de proprietate pentru teren şi casă, plan de amplasament şi delimitare imobil, plus coordonate stereo 70. Eu am insistat foarte mult în momentul în care am făcut nenumărate drumuri pentru această conductă, care nu este făcută cu bani de la bugetul local, şi este foarte important să conştientizeze acest lucru cei care locuiesc pe Şoseaua Naţională, Drumul Uzinei şi la Grădişte.”, a mai declarat Elena Lasconi.

  • Gabriel Radu îi ajută pe oameni cu scanarea actelor şi depunerea lor

Lipsa interesului de a cere branşarea este curios, pentru că, atunci când mergea pe teren, Elenei Lasconi i se cerea cu insistenţă reţea de gaz. Acum când ajunge reţeaua de gaz în zone în care lipseşte, nimeni sau aproape nimeni nu face cerere de branşare. La Grădişte, de pildă, doamna care s-a ocupat de strângerea de semnături, cum că lumea este de acord cu introducerea reţelei, a adus la Primărie tabele încurajatoare. Altfel nu se întreprindea lucrarea.

Numai că, ulterior, oamenii n-au mai venit să depună documentele necesare în vederea branşării. Există posibilitatea de a obţine avizele destul de repede, dar, repetăm, condiţia este să se prezinte la Primărie şi să ia legătura cu Gabriel Radu, care îi ajută pe oameni cu scanarea actelor şi depunerea lor.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!