11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Consilierul local de la Mihăeşti, suspect de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, rămâne în arest

Un ales local de la Mihăeşti a fost reţinut, la finele lunii mai, fiind suspect de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. În fapt, acesta le-a promis unor consăteni ajutorul, contracost, bineînţeles, pentru urgentarea eliberării unor documente de către trei instituţii publice din judeţul Argeş. Pentru că nu s-a ţinut de cuvânt, oamenii l-au reclamat la Poliţie. Bărbatul a fost reţinut, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură pe care a contestat-o, dar instanţa care a judecat i-a respins apelul ca nefondat. În concluzie, a rămas în arestul preventiv al IPJ Argeş până la o viitoare verificare a măsurii.
Contra unor sume de bani, le-a promis unor consăteni că intervine pe lângă funcţionarii unor instituţii
Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, care s-a ocupat de instrumentarea cazului, n-a nominalizat care sunt instituţiile implicate sau dacă sunt suspecţi şi funcţionari ai acestora.
„În ziua de 25 mai 2022, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Argeş, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, un bărbat de 39 de ani, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor din cadrul a trei instituţii din Argeş, ar fi pretins, de la mai multe persoane, diverse sume de bani, promiţând că îi va determina pe funcţionarii din cadrul acestor instituţii să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile de serviciu.”, se arăta în comunicatul IPJ Argeş, transmis redacţiei.

A atacat arestarea preventivă
În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit şi ridicat mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie, trei laptopuri, un telefon mobil şi o puşcă cu aer comprimat.
„20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. După administrarea probatoriului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 39 de ani. În cursul zilei de 26 mai 2022, acesta a fost prezentat Tribunalului Argeş, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.”, se mai arată în comunicatul IPJ Argeş.
Cel arestat este Daniel George F., ales local PSD în cadrul Consiliului Local Mihăeşti. La propunerea Parchetului, Tribunalul Argeş a dispus arestarea lui preventivă, începând cu 26 mai şi până pe 24 iunie 2022, inclusiv.
Imediat după pronunţarea în Camera de Consiliu a Tribunalului, Daniel George F. a atacat hotărârea arestării, iar apelul s-a judecat pe 31 mai, când Curtea de Apel Piteşti i l-a respins ca nefondat. Bărbatul a fost obligat să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 200 lei. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!