12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

27 DE CUPLURI LONGEVIVE AU FOST PREMIATE, DE DRAGOBETE

27 de cupluri care şi-au serbat “Nunta de aur” au fost invitate, ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, “Dragobete” – 24 februarie, la Primăria Municipiului Câmpulung, pentru a fi sărbătoriţi şi premiaţi într-un cadru festiv. Cei care şi-au sărbătorit cei 50 de ani de căsnicie neîntreruptă în 2016 sunt: Andreescu Constantin şi Florica, Apostol Petre şi Lucia, familia Bucur Constantin, Cartaleanu Ştefan şi Maria, Chingaru Ion şi Victoria, Coman Dumitru şi Elena, Creţu Traian şi Florea, Dănescu Gheorghe şi Elisabeta, Hiu Valeriu şi Elena, Ioniţă Ion şi Feldioara, Marcu Anton şi Maria, Neaga Toma şi Viorica, Neguş Ion şi Sabina, Niţicală Florin şi Doina, Pîslaru Gheorghe şi Elena, Purnichi Traian şi Elena, Răducu Constantin şi Victoria, Simon Gheorghe şi Victoria, Şain Alexandru şi Ana, Ştefan Nicolae şi Cornelia, Neagoe Ion şi Maria Elena, Ştefănescu Ion şi Maria, Olteanu Mihail şi Victoria, Ţârlescu Constantin şi Rodica, Ungureanu Ion şi Maria, Weitzel Rudolf Michel şi Verginia, Zanvetor Giovani şi Elena Gloria, aceştia fiind sărbătoriţi de către viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu şi consilierul local cu atribuţii de viceprimar Bogdan David.
    “Anul acesta, am hotărât să facem festivitatea de “Dragobete” şi nu de Sfântul Valentin, aşa cum făceam până acum, pentru că “Dragobetele” este ziua noastră naţională. Este un prilej de mare bucurie că văd în sală atâţia îndrăgostiţi şi după 50 de ani de căsnicie şi am putut să fiu alături de dumneavoastră. Un mare merit al dumneavoastră este că reuşiţi să fiţi împreună şi după 50 de ani de convieţuire, să ne daţi un exemplu de viaţă, aşa cum ar trebui să fim toţi în familie, cu dăruire, cu pasiune şi cu respect, cu rezultate deosebite, alături de copii, cât şi de nepoţi. În 1966 au fost încheiate 276 de căsătorii în Câmpulung Muscel, dintre care unii s-au despărţit între timp, alţii nu mai sunt în ţară sau nu au putut veni din motive medicale, iar 30 dintre ei ne-au părăsit pentru o altă lume, poate, mai bună ca aceasta, şi au rămas cei care sunt prezenţi la festivitate. Văd profesori care mi-au fost dascăli, colegi cu care am lucrat împreună la Uzina ARO. Mă bucur că pot să fiu astăzi în faţa dumneavoastră, ca să vă înmânez o diplomă, o floare, cât şi o şampanie cu ocazia celor 50 de ani de cuplu.”, a declarat Liviu Ţâroiu.
    “Este un exemplu care, în vremurile noastre, este din ce în ce mai greu de urmat, cuplurile nu mai sunt atât de trainice, familia se pare că nu mai are un rol atât de primordial, aşa cum avea în societatea dumneavoastră, sunteţi un exemplu de urmat de către cei tineri. Eu doresc să vă urez “La mulţi ani!” şi îmi doresc să ne vedem şi când o să fac eu 50 de ani de căsnicie.”, a declarat Bogdan David.
    Încrederea, înţelegerea şi munca sunt câteva dintre secretele trăiniciei unei căsnicii, după cum au afirmat cei care şi-au sărbătorit cei 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.
    În cadrul festivităţii au luat cuvântul câteva persoane, care au dorit să transmită un mesaj din experienţa lor de viaţă, una dintre ele fiind fosta învăţătoare, Elena Coman, care a declarat: “Mulţumim Primăriei că s-a gândit să sărbătorească familia de 50 de ani, este adevărat că este un record în ziua de azi ca familia să dureze 50 de ani, chiar şi mai mult… trebuie să dăm dovadă de multă înţelepciune, să fim foarte îngăduitori unii cu ceilalţi şi trebuie neapărat să înţelegem că familia este baza societăţii, că educaţia se formează în familie, copiii sunt o mare bogăţie a familiei, noi suntem o familie ca oricare dintre dumneavoastră, care ne-am bucurat de respectul unuia faţă de celălalt, de dragoste, de înţelegere, avem trei copii realizaţi… am dus şi bunele, şi relele împreună… şi eu mă pot mândri cu foarte mulţi copii, având în vedere că am fost învăţătoare şi am multe generaţii de copii cu care mă mândresc. Numai acum câteva zile am văzut la televizor, la emisiunea locală, pe Toculeţ şi Craioveanu, care au fost elevii mei şi care acum sunt campioni la şah, mă mândresc cu băiatul domnului primar, care a fost elevul meu şi care acum este un om realizat. Vă mulţumesc şi vă doresc mulţi ani şi multe familii trainice!”.
    Un alt domn pe nume Ştefan Cartaleanu, care a fost dirigintele primarului Ţâroiu şi profesor de Istorie, ne-a declarat: “Eu consider că o jumătate de secol ne conferă calitatea de eroi, am traversat două regimuri politice, jumătate i-am trăit în comunismul ceauşist şi cealaltă jumătate o cunoaşteţi dumneavoastră… prima jumătate a fost destul de grea, pentru că eram tineri şi aveam nevoie de multe şi nu prea ni se oferea nimic, a doua jumătate încă mai avem aşteptări şi sperăm să trăim în sănătate, prosperitatea mult visată şi promisă de actualul regim. 50 de ani este şi mult, şi puţin… mult pentru omul care trăieşte zi de zi în anumite condiţii şi foarte puţin pentru cel care visează să ajungă la suta de ani…”.
    Surpriza plăcută a evenimentului a venit din partea familiei Traian şi Florea Creţu, care s-au prezentat în costume populare vechi şi care au declarat că le-au purtat acum 50 de ani când s-au căsătorit.
    După înmânarea diplomelor de către Liviu Ţâroiu şi a florilor de către Bogdan David, aceştia le-au făcut invitaţia participanţilor de a merge să sărbătorească evenimentul la Restaurantul “Musceleanca”, unde au petrecut prin dans şi băutură, alături de aleşii locali.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!