4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

În mai puţin de trei zile de la amenajarea unei gropi cu nisip în Parcul „Prichindel”, locul s-a umplut de resturile căţeilor de companie

  • Elena Lasconi: „Cel târziu la următoarea şedinţă ordinară o să creştem, la maximum posibil, toate amenzile pentru gunoaie, pentru câinii care îşi fac nevoile peste tot”

Amenzile pentru mizeria din Câmpulung se vor înăspri, a anunţat primăriţa Elena Lasconi. Contează la fel de mult precum cuantumul dacă are cine să le aplice şi cui, pentru că nu încălzesc pe nimeni sume mărite pe hârtie dacă nu conduc la civilizarea unei populaţii învăţate să facă ce vrea. Din nou s-a discutat în Consiliul Local, la şedinţa din 26 mai 2022, despre nesimţire şi nepăsare, atitudini care generează îngălarea extinsă ca o plagă nevindecabilă asupra întregului domeniu public. Parcurile pentru copii nu scapă nici ele de contaminarea cu ce este mai rău din cauza adulţilor indiferenţi la exemplul pe care îl dau celor mici. Mămici care fumează în locul de joacă şi îşi sting ţigara în nisipul destinat hârjoanei copiilor. Iubitori de animale care le plimbă tot unde se joacă prichindeii expuşi mizeriei cauzate de patrupedele în urma cărora nu strânge nimeni. Părinţi şi bunici cărora nu le pasă unde aruncă odraslele ambalajele gustărilor. Educaţie zero şi la cei mari, şi la cei mici care, evident, n-au nicio vină, când adulţii sunt lipsiţi de bun simţ.

  • Andreea Ionescu: „Mi-ar plăcea ca mulţi părinţi să fie un strop mai responsabili cu spaţiile pe care le împărţim”

Consilierul local Andreea Ionescu a vorbit din nou în plen despre comportamente la care asistă în parcul pe care îl frecventează împreună cu băieţelul ei. Administraţia municipală a întocmit un proiect de amploare pentru „Prichindelul” din Grui, care va intra în reabilitate totală în acest mandat, în sensul că se va schimba absolut tot ce există în prezent pe amplasamentul respectiv. Inclusiv terenul de sport va fi modernizat şi completat cu încă un teren numai pentru practicanţii de baschet.

Dar pentru cine se fac toate aceste investiţii? Dacă nu se poate menţine într-o stare limitată la curăţenie nici ce există în prezent? „Intervenţia mea este mai mult un îndemn pe care îl fac. Intru în al doilea an în care îmi petrec timpul de primăvară-vară în parcurile din oraş, alături de copilul meu, în calitate de consilier local. Nu ştiu dacă asta îmi dă vreun drept să iau o atitudine aşa cum mi-ar plăcea să fac, dar profit de această şedinţă ca să fac un îndemn către toţi părinţii, care, uneori, au senzaţia că ADP este menajera noastră de acasă. ADP nu este menajera noastră de acasă. ADP vine la solicitarea noastră, ne ajută, taie iarba şi îngrijeşte spaţiile verzi pe care le folosim în comun. Dar mi-ar plăcea ca mulţi părinţi să fie un strop mai responsabili cu spaţiile pe care le împărţim, atâta vreme cât suntem un exemplu pentru copiii noştri. Sunt martora unor obiceiuri pe care aş vrea să încercăm noi, cu toţii, să le schimbăm. Să le adaptăm direcţiei în care atât noi, cât şi doamna primar ne dorim să mergem.”, a afirmat consilierul Andreea Ionescu.

  • Groapa cu nisip destinată hârjoanei celor mici, plină cu excremente de la câinii plimbaţi în parc   

„De exemplu, să scăpăm de obiceiul de a stinge ţigara în nisipiul de la locul de joacă.”, a intervenit Elena Lasconi, intuind care este unul dintre motivele de nemulţumire ale colegei sale. Andreea Ionescu a povestit că l-a rugat pe Bogdan Pătru, şeful ADP Câmpulung, să amenajeze o groapă cu nisip în Parcul „Prichindelul”. „Este şi aproape de mine, plus că multe mame mi-au solicitat această treabă. Domnul Pătru a fost suficient de drăguţ încât a montat acea groapă cu nisip. În mai puţin de trei zile, în acea groapă de nisip erau resturi de căţel. Şi nu sunt de căţei vagabonzi, pentru că porţile sunt tot timpul încuiate. Sunt foarte multe obiceiuri nocive atât nouă, cât şi copiilor noştri, ambalaje aruncate din tobogan, de sus, părinţi care nu iau atitudine. Eu nu pot să mă implic la modul în care aş vrea s-o fac. Asta ar însemna să fiu într-o tensiune continuă cu toată lumea care are astfel de practici. Dar îmi doresc să profit de acest moment ca să le amintesc tuturor părinţilor că suntem, în primul rând, un exemplu pentru copiii noştri. Şi că mi-ar plăcea să fim puţin mai atenţi.”, astfel a arătat pledoaria Andreei Ionescu.

  • Muncitorii de la ADP cosesc cu viziere din cauza vegetaţiei pline de resturile provenite de la animale   

Primăriţa intenţionează să completeze regulamentul în baza căruia Poliţia Locală aplică sancţiuni cu un capitol care lipseşte: amenzile pentru cei care nu strâng mizeria în urma animalelor proprii. „O să completăm în regulament partea referitoare la persoanele care au animale de companie, care îşi fac nevoile peste tot, pentru că noi nu avem aşa ceva în regulament. Am fost uimită să aflu asta. Am avut o discuţie cu Poliţia Locală şi eu m-am gândit că există, prin urmare, am zis: hai să trecem la mărirea amenzilor! Cel târziu la următoarea şedinţă ordinară o să creştem, la maximum posibil, toate amenzile pentru gunoaie, pentru câinii care îşi fac nevoile peste tot. Este inadmisibil, oamenii de la ADP cosesc cu viziere. După ce cosesc, nu vă puteţi imagina cum arată tocmai din acest motiv. De asemenea, am trimis avertizări pe şoseaua de centură, pe Drăceşti, pe Fălcoianu, o să ajungă pe toate străzile, ca oamenii să-şi cureţe şanţurile din faţa casei, pentru că este obligaţia lor. Am trimis inclusiv la toate blocurile.”, a mai spus Elena Lasconi.

Altă notificare pornită din Primărie către toate blocurile, cu sau fără asociaţie, conţine următoarele dispoziţii: la toate scările să existe o plăcuţă în care să fie indicată adresa exactă, cu blocul, scara, apartamente de la numărul… la numărul… „Toate aceste lucruri pare că sunt nişte mărunţişuri, dar le facem şi vreau să vă rog dacă vedeţi pe teren vreo neregulă sau că s-ar putea face ceva mai bine doar să spuneţi.”, a încheiat Elena Lasconi.

„Îmi pare rău pentru simplul motiv că, în 2022, un astfel de îndemn este necesar. Am văzut şi eu cositorii de la ADP, exact cum aţi spus, cu viziere, care şi-au lovit maşinile de cosit în plastice aruncate. Acele maşini se strică, tot noi le plătim. Aceiaşi cetăţeni care fac necesare reparaţiile cositoarelor şi tuturor instrumentelor pe care ADP le foloseşte suntem tot noi.”, a pus capăt subiectului Andreea Ionescu. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!