10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Consiliul Local aprobă astăzi demolarea centralei termice şi a depozitului de cărbune din zona în care se construieşte mall-ul

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local – dezbaterea ordinară a lunii mai – figurează un proiect de hotărâre referitor la scoaterea din funcţiune şi aprobarea demolării Centralei Termice şi a Depozitului de Cărbune Cenuşă Vişoi 3C 50G&L, situate pe strada Alexandru cel Bun. Centrala Termică pe Cărbune figurează cu o valoare de inventar de 134.249 lei, iar depozitul centralei, din care n-a rămas decât „scheletul”, cu o valoare de inventar de 795,34 lei. Proiectul de hotărâre prevede că bugetul local va suporta cheltuielile prilejuite de demolarea celor două construcţii. Fierul vechi rezultat din dezmembrarea clădirilor va fi valorificat, la fel fierul vechi nedebitat, provenit de la echipamentele tehnologice existente în incinta centralei.

  • În 2018, s-a intenţionat valorificarea centralei la licitaţie, dar nu s-a depus nicio ofertă  

Imobilul centralei termice este compus dintr-un teren de 1.221 mp şi clădirea propriu-zisă cu o suprafaţă construită la sol de 309 mp. Depozitul de cărbune are un teren de 520 mp şi construcţia de 221 mp. Cele două imobile au fost trecute din domeniul public în cel privat al municipiului şi în conservare în februarie 2004, fiind dezafectate.

În mandatul trecut, Consiliul Local a aprobat, în septembrie 2018, vânzarea prin licitaţie publică deschisă cu strigare a imobilului format din teren din categoria de folosinţă „curţi-construcţii”, în suprafaţă de 429 mp, şi clădirea centralei termice cu suprafaţa construită la sol de 309 mp. Licitaţia a fost organizată pentru data de 12 noiembrie 2018, însă vânzarea nu a avut finalitate, deoarece nu a fost depusă nicio ofertă.

„În prezent, construcţiile sunt într-o avansată stare de degradare, nemaiputând fi exploatate sau gospodărite adecvat, fără nici un folos pentru municipalitate şi, implicit, pentru cetăţeni. Din raportul de expertiză tehnică, elaborat de Silvo Tera SRL rezultă: construcţiile prezintă, pe lângă starea avansată de degradare, un real pericol pentru vecinătatea imediată, fapt care conduce la luarea de măsuri necesare emiterii autorizaţiei de demolare.”, precizează materialul de şedinţă care explică necesitatea adoptării hotărârii.

În inventar se regăsesc echipamente tehnologice aferente centralei termice, aparţinând sistemului de încălzire, cu o valoare totală de 14.868,74 lei. „Bunurile propuse pentru casare au durata normală de utilizate consumată.”, se menţionează în documentaţia aferentă proiectului de hotărâre.

  • Greutatea estimată a deşeurilor din fier licitate este de aproximativ 11.000 kg

Potrivit memoriului tehnic de expertiză referitor la fezabilitatea demolării celor două construcţii, acestea au fost edificate în 1986, perioada în care, de altfel, s-au construit blocurile de pe malul Râului Târgului.

Caietul de sarcini, supus atenţiei aleşilor municipali la şedinţa din această după amiază, stabileşte condiţiile în care vor fi vândute la licitaţie publică cu strigare deşeurile de fier vechi nedebitat rezultat din scoaterea din funcţiune a clădirilor şi a echipamentelor tehnologice aflate în incinta centralei: cazane din fier, fierul rezultat din ţevi, pompe, rezervoare, uşi etc.

„Greutatea estimată a bunurilor licitate este de aproximativ 11.000 kg, urmând să fie evaluată cu exactitate de comisia de evaluare prin cântărire în momentul vânzării către ofertantul declarat câştigător. Cântărirea se va efectua de către cumpărător, pe cheltuiala lui, în prezenţa unui reprezentant al comisiei de evaluare.” De asemenea, se mai prevede că dezmembrarea componentelor instalaţiei, încărcarea, transportul şi cântărirea deşeurilor feroase revin în sarcina câştigătorului licitaţiei. La ridicarea deşeurilor feroase, cumpărătorul are obligaţia de a curăţa locul de colectare. Preţul minim de pornire a licitaţiei este de 1,3 lei/kg, iar pragul de strigare este de 0,05 lei/kg. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!