11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Primăria le va da asociaţiilor de proprietari garduri albe, cu condiţia să îngrijească spaţiile verzi de la blocuri

Aproape toată curtea fostei Maternităţi, care se întinde pe o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi, este năpădită de bălării. Iarba a fost tăiată pe o porţiune redusă, cât ţine clădirea, dar ce e dincolo… e pârloagă în regulă. Responsabilitatea întreţinerii acestui spaţiu aparţine Spitalului Municipal, care trebuie să asigure cosirea buruienilor. Dar dacă ditamai locul nu este folosit… Primăriţa Elena Lasconi spunea că nu-i poate mobiliza pe muncitorii de la ADP, întrucât aceştia nu fac faţă nici spaţiilor vezi centrale. De asta serviciul public este cu un pas în spate – chiar mai mulţi – ritmului în care verdeaţa municipală se transformă în „şerpărie”. Din păcate, nici cetăţenii nu pun osul la treabă pentru a îngriji spaţiul din jurul blocului, cum ar fi firesc, fiind vorba despre locul în care trăiesc. Cei din bloc ar trebui să fie primii cărora să le fie drag de împrejurimea blocului, dar cazurile în care oamenii simt aşa sunt mai puţine decât cele în care proprietarii de apartamente sunt complet dezinteresaţi de ce este dincolo de uşa locuinţei. Nici scara blocului nu-i interesează, darămite ce este dincolo de ea!

  • Ce pretenţii să ai la curăţenie în jurul blocurilor când unii încă aruncă gunoiul de la etaj!

Nici administratorii asociaţiilor de proprietari nu reuşesc mobilizarea membrilor pentru a îngriji într-o manieră decentă spaţiile cu verdeaţă. Totuşi, ca să se ajungă la o îmbunătăţire a imaginii exterioare a blocurilor, acolo unde cetăţenii şi-au amenajat sau vor să-şi amenajeze grădiniţe cu flori, Elena Lasconi şi-a propus să le pună la dispoziţie garduri de acelaşi fel. „Vreau să vorbesc cu toate asociaţiile de proprietari, pentru a le cumpăra garduri albe din PVC, dar să se angajeze că se ocupă ele de amenajarea lor: să dea cu motocoasa, să planteze flori, să aibă grijă de ele şi atunci îi vom lăsa în pace. Pentru că ADP nu face faţă. Sunt opt motocoase. Ieri (n.r. marţi, 10 mai 2022), am putut să scoatem numai doi oameni. Avem de făcut şi parcările. Când vor fi gata atâtea zone verzi, trebuie să le îngrijeşti, pentru că investeşti o grămadă de bani şi rămân în paragină. Nu sunt toţi oamenii deschişi pentru a face lucruri. Dar îi iau pe rând şi mă duc şi vorbesc cu oamenii, la blocuri. Acesta este scopul meu în următoarea lună. Le voi spune oamenilor că le vom face un proiect frumos, care înseamnă că le vom asfalta aleile până la intrarea în bloc, le amenajăm rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, dar voi îngrijiţi-vă spaţiul verde! Nu se poate! Sunt blocuri unde oamenii aruncă gunoiul direct de la etaj!”, a precizat Elena Lasconi.

De parcă comportamentul oamenilor n-ar fi un rău de ajuns de mare, sunt multe terenuri în cazul cărora nu se ştie cui aparţin. „De exemplu, lângă blocul 17, abia am reuşit să-i convingem pe oameni să-şi dărâme şi cele trei garaje rămase. Ba că sunt pe teren privat… Am încercat să dăm de privat. Nu reuşeşti. Acela îşi plăteşte prin ghişeul.ro. Are toată zona din spate, plus clădirea în paragină, unde îşi fac nevoile oamenii care urcă spre Creţişoara. N-ai cum să-i obligi şi n-ai unde să-i găseşti. O să mai dureze până când o să facem curăţenie, adică să avem clar cadastre pentru tot domeniul public, clădiri şi străzi.”, a încheiat primăriţa Elena Lasconi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!