11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Prinşi cu lemne furate, n-au oprit la somaţia poliţiştilor

Prinşi în timp ce sustrăgeau arbori, pe care i-au tăiat de pe proprietatea unui ocol silvic, doi musceleni au fost reţinuţi, ulterior, unul fiind plasat în arest la domiciliu, iar celălalt sub control judiciar. În afară de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos, aceştia mai sunt suspecţi şi pentru tâlhărie calificată şi ultraj. Vor ajunge în faţa magistraţilor Judecătoriei Curtea de Argeş pe 30 mai, pentru o nouă verificare a măsurilor preventive.

Reţinuţi pentru tăiere şi furt de material lemnos
Pe 15 martie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, ultraj, tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos, şi au reţinut un bărbat de 27 de ani, din Coşeşti, pe Petruţ Cătălin Costache, care, ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu.
În noaptea de 14 spre 15 martie 2022, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic „Codrii Verzi”, s-au sesizat cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi tăiat fără drept şi ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza localităţii Pietroşani.
Astfel, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au depistat două autovehicule de teren care transportau şi tractau material lemnos. S-a procedat la urmărirea unuia dintre autovehicule, ce nu avea aplicate plăcuţe de înmatriculare, conducătorul fiind somat să oprească prin folosirea mijloacelor luminoase şi acustice ale autospecialei, unul dintre agenţii de poliţie executând, cu arma din dotare, două focuri în plan vertical şi mai multe focuri în direcţia pneurilor autovehiculului.
Cu toate acestea, conducătorul autovehiculului şi-a continuat deplasarea, acroşând autospeciala de poliţie, provocându-i avarii, iar după aproximativ un kilometru, a abandonat autovehiculul şi a fugit în pădure.
În urma evenimentului, persoanele implicate nu au suferit vătămări corporale. Ulterior, în cursul zilei de 15 martie, în urma activităţilor desfăşurate şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung şi Serviciului Criminalistic, cele două persoane, Petruţ Cătălin Costache, de 27 de ani, şi Cosmin Ionuţ Dumitrescu, de 20 de ani, ambii din Coşeşti, au fost identificate şi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, pentru efectuarea cercetărilor, conform competenţelor.
După administrarea probatoriului, Petruţ Cătălin Costache a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar pe 16 martie, Judecătoria Curtea de Argeş a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, până pe 15 aprilie, inclusiv, fiind emis mandatul nr. 4/2022. Tânărul a contestat măsura, iar Tribunalul Argeş a dispus continuarea cercetărilor cu el în arest la domiciliu.
Săptămâna trecută, pe 2 mai, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, au continuat cercetările în dosarul penal privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere şi furt de material lemnos, şi l-au reţinut şi pe celălalt tânăr, Cosmin Ionuţ Dumitrescu.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 14 spre 15 martie 2022, acesta, împreună cu un Petruţ Cătălin Costache, ambii din Coşeşti, ar fi tăiat fără drept şi ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza localităţii Pietroşani. După administrarea probatoriului, tânărul de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, după care a ajuns în faţa Parchetului Curtea de Argeş, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. În cazul lui au fost stabilite mai multe măsuri pe care să le respecte, dar şi interdicţii, printre care să nu părăsească ţara fără încuviinţarea organului judiciar şi să nu comunice cu celălalt inculpat, direct sau indirect, pe nicio cale. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!