11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Vulpea cerşetoare s-a mutat pe Barajul Râuşor

Pentru a lua apă de la izvor sau, pur şi simplu pentru mişcare, muscelenii care ajung pe Barajul Râuşor au parte de o întâlnire inedită cu o vulpe, care s-a obişnuit cu oamenii. Mănâncă aproape orice i se dă, de la crenvurşti până la pâine, nu refuză nimic, plus că-şi face şi provizii. Pe deasupra, e şi şantajistă, adică, dacă o maşină nu opreşte când o vede, se aşează în faţa ei, ca să primească mâncare.

Vulpea nu se arată deloc speriată de atenţia acordată, iar după ce i-a masa se retrage spre vizuină.

Prin iarnă ieşea în faţa celor care se duceau sau se întorceau de la Cabana Voina, pe undeva prin dreptul viaductului de pe DJ 734, iar acum s-a mutat pe baraj, unde afluxul de oamenii este mai mare. Cei care au întâlnit-o o dată ştiu cu cine au de-a face, iar data viitoare când se întorc vin pregătiţi cu „atenţii” pentru ea.

Chiar dacă nu este indicat să fie hrănite animalele sălbatice, oamenii continuă să o facă, punându-şi viaţa în pericol în cazul în care sunt muşcaţi de ele.

Mai nou, în zona Barajului Râuşor au apărut şi zimbrii, care au coborât spre văi, în căutarea hranei. Oricât de drăguţi sunt viţeii, ei sunt totuşi animale sălbatice.

Rangerii de la Carpathia au fost nevoiţi să intervină de câte ori pentru a le reaminti turiştilor, care doreau să se apropie prea mult de turmă pentru poze, că trebuie să păstreze distanţa.

În mod surprinzător, par foarte paşnici, sunt spectaculoşi, dar tot animale sălbatice rămân, care pot fi imprevizibile în apropierea oamenilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!