11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Elevii Şcolii Piatra, antrenaţi în proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

Miercuri, pe 16 martie, la Şcoala Primară Piatra – Stoeneşti, s-a derulat atelierul de lectură, care face parte din proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet”, în cadrul căruia cei opt şcolari au avut o întâlnire on-line cu scriitoarea Veronica Iani, care le-a citit cartea „Curajul” şi le-a povestit cât de curajoasă este când se întâlneşte cu o farfurie mare cu clătite cu ciocolată. „Nu scapă niciuna!”, a transmis scriitoarea, care a discutat şi lucruri serioase cu micuţii, cum ar fi conştiinţa, cum se pot opune grupului atunci când sunt îndemnaţi să facă ceva rău. Şi multe altele.

„Spune-mi o poveste pentru suflet!” s-a lansat pe 1 decembrie 2019, la un an de la Centenarul Marii Uniri a românilor, intenţia iniţiatorilor, Asociaţia România pentru Viaţă, a fost să sprijine educaţia unor generaţii de români cu suflet. Fiecare copil are suflet şi acesta trebuie cultivat. Suflet are şi o familie, iar acesta este dragostea din ea. Sufletul unei ţări este educaţia, este o parte de descrierii proiectului prin care se doreşte creşterea gradului de educaţie.

„Atelierul de lectură face parte din cadrul proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Ne-am întâlnit cu scriitoarea Veronica Iani, un om minunat, cu un suflet cald şi care, cu o voce blândă, ne-a fascinat cu una din minunatele ei poveşti. La această activitate au participat elevii Rareş Gabriel Onofreiciuc (clasa pregătitoare); David Aurel Petrăreanu  (clasa pregătitoare); Alecsia Maria Băcioiu  (clasa a II-a); Iulia Maria Lăzăroiu  (clasa a II-a); Ioana Bianca Vasile (clasa a II-a); Melania Ciobotă (clasa a IV-a); Pavel Marian Guiman (clasa a IV-a); Anastasia Ştefania Onofreiciuc (clasa a IV-a).”, ne-a spus profesorul pentru învăţământ primar Ionela Onofreiciuc.

Acest atelier de lectură va continua şi în aprilie cu scopul de a stimula gust pentru lectură, imaginaţia şi creativitatea verbală; apropierea copiilor de carte şi cuvântul scris; împărtăşirea experienţelor personale; cunoaşterea instituţiilor care se ocupă de apariţia, distribuirea sau păstrarea cărţilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!