10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu: „Realitatea impune renegocierea PNRR!”

Deputat PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu, preşedinte al Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor a transmis că realitatea impune renegocierea PNRR! Condiţiile s-au schimbat radical faţă de momentul asumării angajamentelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este război la graniţa ţării noastre, suntem printre cei mai afectaţi şi trebuie să facem faţă valului de refugiaţi şi escaladării crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii şi în privinţa suportabilităţii sociale.

„În viziunea PSD, trei sunt elementele esenţiale care trebuie rediscutate:

  • Agricultura: Este în interesul tuturor, inclusiv al Uniunii Europene, ca agricultura românească să aibă acces la banii din PNRR, inclusiv pentru extinderea sistemelor de irigaţii; în contextul războiului Rusia-Ucraina, devine de-o importanţă vitală producţia agricolă a României.
  • Politicile de mediu-energie: Însuşi şeful Green Deal, Frans Timmermans, a admis că „istoria a luat o altă turnură” şi că UE renunţă la tabu-uri şi permite redeschiderea minelor de cărbune pentru a scădea dependenţa de gazele ruseşti.
  • Pensiile: Scumpirile masive afectează grav puterea de cumpărare a pensionarilor; e nevoie de sprijinirea lor, cât de mult posibil. Plafonul de 9,4% din PIB, cheltuieli cu pensiile face imposibilă creşterea pensiilor în următorii 50 de ani, lucru de neacceptat!

Miniştrii PSD pregătesc un set de propuneri pe care-l vor supune discuţiilor din coaliţie şi Guvern care să fundamenteze ajustarea PNRR şi să susţină din bani europeni domenii esenţiale.”, a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!