10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Sergiu Cicu, validat de Judecătoria Câmpulung în funcţia de consilier local PSD

  • Verdictul pe care Mărgărin Blidaru îl aşteaptă în procesul incompatibilităţii sale, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-ar putea să producă încă o schimbare în Consiliul Local
  • După Sergiu Cicu, următorul pe lista de la alegerile locale este Marin Stanciu, fost consilier în timpul lui Liviu Ţâroiu

Astăzi, la Judecătoria Câmpulung este analizată şi soluţionată solicitarea înaintată de Municipiul Câmpulung, prin secretarul Ramona Simion, de validare a mandatului de consilier local al lui Sergiu Cicu. Cererea a fost depusă luni, 7 martie, şi are termenul astăzi, 9 martie, când ocupantului locului 7 pe lista Partidului Social Democrat Câmpulung la alegerile din 27 septembrie 2020 i se recunoaşte de către instanţă calitatea de ales local. Accederea lui Sergiu Cicu în Consiliul Local se produce ca urmare a promovării colegului său, Ciprian Neculăescu, în funcţia de subprefect de Argeş. Pentru grupul de consilieri PSD este a doua schimbare, după demisia lui Liviu Ţâroiu, pe fondul condamnării penale, şi înlocuirea acestuia cu Gabriel Neacşu. Cel mai probabil, Sergiu Cicu va depune jurământul de ales local la şedinţa ordinară a lunii martie.  

La şedinţa Consiliului Local din 28 februarie 2022, aleşii municipali au constatat, prin hotărâre, încetarea de drept a mandatului lui Ciprian Neculăescu, pe fondul demisiei sale din 25 februarie. Locul acestuia a fost declarat vacant, prin urmare, în prezent, se derulează formalităţile în vederea ocupării lui de către următorul pe lista PSD şi anume Sergiu Cicu, directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. Fost ales ALDE în mandatul trecut, acesta a candidat pe lista PSD, dar pe o poziţie neeligibilă.

Consiliul Local Câmpulung a trecut deja prin trei demisii, urmate de tot atâtea promovări în Legislativul municipal a următorilor pe lista partidelor pe care le-au reprezentat la alegerile locale: de la USR, Ioana Marcu, devenită administrator public, înlocuită cu Iulian Zanvetor, de la PSD, Liviu Ţâroiu, retras în favoarea lui Gabriel Neacşu, iar de la POL, Octavian Dumitraşcu i-a cedat locul Iuliei Bâlea. PNL este singura formaţiune neafectată de vreo schimbare de membri. Până acum.

În legătură cu subiectul plecării unor aleşi şi intrării altora noi amintim că, la sfârşitul acestei luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă acţiunea prin care consilierul local PSD Şerban Mărgărin Blidaru contestă starea de incompatibilitate stabilită de Agenţia Naţională de Integritate. Dosarul prin care Blidaru a atacat raportul de evaluare ANI are termen pe 30 martie 2022.

Conform comunicatului Agenţiei Naţionale de Integritate, din 23 aprilie 2019, „în perioada 24 iunie 2016 – 28 septembrie 2017, a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung, încălcând dispoziţiile art. 87, alin.(1), lit.d, din Legea nr.161/2003”. Cumularea celor două calităţi l-a plasat pe Mărgărin Blidaru într-o situaţie de în incompatibilitate, care riscă să-l excludă din Consiliul Local. Alesul local a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Piteşti care, pe 7 octombrie 2019, i-a respins demersul. Fostul viceprimar a atacat decizia instanţei argeşene la Înalta Curte.

În ipoteza celui de-al doilea verdict nefavorabil pentru alesul local, în această primăvară, PSD va trece iar printr-o înnoire a grupului politic din Consiliu. Locul 8 pe lista de la alegerile locale este ocupat de Marin Stanciu, care a mai fost consilier local în mandatul de primar al lui Liviu Ţâroiu. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!