11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Un câine lăsat să umble creanga prin cartier i-a omorât unui cetăţean găinile crescute în spatele „Casei Cristina”

Comportamentul maidanezilor care găsesc de mâncare nu numai la ghenele dintre blocuri, ci şi în ograda orăşenilor deţinători de case ori coteţe la marginea cartierului, este copiat de câini „domestici”. Cel puţin, asta reclamă un câmpulungean din cartierul Vişoi, care şi-a găsit găinile devorate de un patruped, susţine el, crescut în apartament. Întrebat dacă este sigur că animalul ţinut la bloc este „făptaşul”, vişoianul ne-a declarat că l-a surprins la anexa din spatele Pensiunii „Casa Cristina”, unde creşte o mână de găini. Aşa cum nu este normal să ne deplasăm printre haite de câini comunitari imprevizibili, mai cu seamă în această perioadă, când sunt agitaţi, aşa nu este normal ca proprietarii să-i lase nesupravegheaţi în afara curţii ori a locuinţei.

Cel pozat de câmpulungeanul care a avut nevoie de dovezi, pentru a-şi însoţi sesizarea făcută la Primărie, arată a maidanez în regulă. Nu pare un câine de rasă, n-are zgardă şi niciun accesoriu care să indice că aparţine unui proprietar şi hălăduieşte singur în zona de la ultimul bloc de pe strada Alexandru cel Bun. Teoretic, animalul care aparţine cuiva este hrănit, însă acesta, afirmă interlocutorul nostru, a dat iama la coteţul său şi i-a omorât găinile, spre necazul omului, care a avut o discuţie cu proprietara.

Femeia şi-a luat angajamentul că-l ţine în lesă şi că îl plimbă ea. De unde! Câinele acesteia umblă în continuare slobod şi atacă la fel ca maidanezii. „Mie mi-a mâncat găinile. Le am în spatele „Casei Cristina”. Stăpâna câinelui a zis că-l ţine legat, dar n-am rezolvat nimic. Mi-a mâncat şapte găini. Mai am o găină şi un cocoş. Am fost la Primărie, am făcut sesizare.”, ne-a povestit omul care s-a ales cu paguba şi cu reclamaţia. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!