3.5 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Aproape 30 de muncitori sunt dislocaţi pe şantierul din Drăceşti, unde se execută rigolele

  • Echipa de la Group Concif, unul dintre constructorii bulevardului, a turnat asfaltul pe tronsonul cuprins între intrarea pe Plăieşi şi intrarea în Mărcuş, rămânând de rezolvat primii 600 de metri, unde s-a înlocuit conducta de apă  

O zonă aflată în şantier, despre care câmpulungenii nu au cunoştinţă, neavând drum prin această periferie, este legătura cu Mărcuşul, unde constructorul trage tare ca să încheie mai repede investiţia. Asta şi pentru că îl aşteaptă alte contracte, inclusiv la Câmpulung. În această dimineaţă, în ciuda izului hibernal al acestei primăveri capricioase, trei echipe – ceea ce nu vezi pe Bulevardul „Pardon”! – lucrau la execuţia rigolelor străzii Drăceşti. Numai una dintre formaţiile de lucru număra 15 muncitori, dar împreună, cu şoferii utilajelor, se apropiau de 30 de inşi dislocaţi pe strada asfaltată în bună parte. Este acoperit cu covor bituminos tronsonul cuprins între strada Plăieşi şi intrarea în cartierul Mărcuş, dincolo de Căminul Cultural. Carosabilul se prezintă în condiţii mulţumitoare, se circulă bine şi, în curând, va avea rezolvate şi marginile arterei.

Aşadar, rigolele constituie principala sarcină a muncitorilor de la Group Concif. Unii pregăteau cofrajele din lemn, în care se toarnă cimentul pentru şanţuri, alţii erau angrenaţi în operaţiunea de execuţie a tuburilor pentru viitoarele podeţe.

Reabilitarea drumului, care aşteaptă această reparaţie din anul 2018, de când a fost licitat, împreună cu Plăieşi şi Ion Ţicăloiu, a inclus un zid de sprijin realizat cu o sută de metri înainte de zona „La râpă”, afectată de o severă alunecare a solului cu ani în urmă. Vizavi de intrarea pe Plăieşi s-a lărgit strada, fiind amenajată o rezervă. Pe partea dinspre oraş s-au montat nişte stâlpi metalici, pe care va veni parapetul de protecţie a drumului.

În unele zone s-au executat deja podeţele de intrare în curţi. Şi nu numai în curţi, căci şi grădinile au fost prevăzute cu astfel de accese. Pe Drăceşti, se munceşte, şi cu spor, şi cu efective de lucrători consistente, cum n-am văzut să se întâmple pe Bulevardul „Pardon”, care lasă impresia că este defavorizat pentru această lucrare de punere la punct a căii Drăceşti. Este adevărat că oamenii din această parte a Câmpulungului au fost chinuiţi destul în timpul celor patru ani trecuţi de când au început săpăturile pentru canalizare, tranzitarea unei artere făcute praf fiind un calvar cu o durată care a depăşit limita suportabilului.

Mai au de îndurat un pic până vor vedea asfalt în dreptul proprietăţilor cetăţenii care locuiesc în prima parte a străzii, de la Biserica Fundeni în sus, pe o distanţă de 600 de metri, pe care a fost înlocuită reţeaua de apă. Pe acest tronson, circulaţia auto este un coşmar, strada fiind răscolită din nou, după execuţia canalizării, din cauza unei scăpări a fostei administraţii, care n-a prevăzut în proiect şi schimbarea conductei de apă paradite, care ar fi zădărnicit intervenţia de asfaltare. Dar şi aici va ajunge asfaltul cum timpul va permite.

Potrivit afirmaţiilor primăriţei Elena Lasconi, care se bazează pe asigurările constructorului, lucrarea de asfaltare, care a fost suplimentată cu intervenţia de montare a unei conducte noi de apă, va fi finalizată mai devreme cu un an. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!