10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

City-managerul Ioana Marcu: „Noi ne-am izbit de reticenţa administratorilor care au cheltuit banii aşa cum au dorit. Românul, dacă îşi trage o sută de lei, este fericit”

Administratorul public Ioana Marcu a explicat, la conferinţa de prezentare a bugetului local pe anul 2022, de ce nu doresc administratorii să ducă la capăt formalităţile de constituire în deplină legalitate a asociaţiilor de proprietari pe care le cârmuiesc. Din păcate, motivul nu este unul flatant pentru cei care gestionează asociaţiile existente. Conform afirmaţiilor city-managerului Ioana Marcu, liderii de asociaţii urmăresc evitarea unui control la sânge al cheltuirii banilor cetăţenilor, ca să-şi bage şi ei ceva în buzunar. Remarcă pe care mulţi administratori o vor taxa, pentru că nu toţi sunt cu ochii după „ciugulit”. În primul rând, este destul de greu să convingi un vecin, acolo unde nu este asociaţie, să se înhame la această sarcină, aşadar, nu sunt mulţi doritori să-şi bată capul cu datoriile altora. În al doilea rând, administratorii nu reuşesc să-i convingă pe locatari să accepte şi alte salarii plătite oamenilor de care este nevoie, pentru ca asociaţia să fie 100% legală. Cetăţenilor li se pare suficient să plătească un preşedinte de asociaţie, un administrator şi o femeie de serviciu.

  • „Nu este vorba că au făcut cine ştie ce evaziuni, ci nu-şi doresc. Nu doresc să înfiinţeze conform legii”

Potrivit city-managerului Ioana Marcu, judeţul Argeş va beneficia de o alocare bugetară de 25 de milioane de euro, prin P.N.R.R., pentru astfel de intervenţii. „Cel mai probabil, banii se vor duce la Curtea de Argeş, Mioveni şi Piteşti. Nu ştiu cât va putea absorbi Câmpulungul, din cauză că nu avem asociaţii legale. Trebuie ca administratorul să aibă curs acreditat. Aproape nimeni nu are. În al doilea rând, trebuie să existe administrator, preşedinte, cenzor. Majoritatea nu doresc treaba asta, pentru că asta înseamnă că mai ai două persoane care verifică cum cheltuieşti banii. Toate cheltuielile trebuie să fie trecute într-un bilanţ transparent, pe un site, ca fiecare cetăţean să poată să vadă cum au fost cheltuiţi banii. Sunt nişte chestii absolut elementare, nu este nimic SF. Oricine poate să facă chestia asta dacă are bunăvoinţă. Noi ne-am izbit de reticenţa administratorilor care au cheltuit banii aşa cum au dorit. Ştii care este chestia? Că, până la urmă, românul, dacă îşi trage o sută de lei, este fericit. Nu este vorba că au făcut cine ştie ce evaziuni, ci nu-şi doresc. Nu doresc să înfiinţeze conform legii.”, a declarat administratorul public Ioana Marcu. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!