11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Ion Luca Caragiale – „Teatru”, cartea săptămânii la Biblioteca Municipală

Pentru perioada 7-11 februarie, Biblioteca Municipală „Ion Barbu” vă propune pentru lectură Ion Luca Caragiale – „Teatru”.
Cartea săptămânii este dedicată dramaturgului român Ion Luca Caragiale (1852-1912), iar din cadrul creaţiei literare dramaturgice a marelui scriitor se remarcă piesa de teatru în patru acte „O scrisoare pierdută”, o comedie care satirizează o serie de moravuri sociale şi politice din societatea contemporană dramaturgului român. A fost scrisă în anul 1884 şi publicată în revista „Convorbiri literare”, XVIII (1885), nr. 11. Această piesă de teatru a consacrat gloria literară a lui I. L. Caragiale, iar prima lectură a acesteia a avut loc în casele scriitorului Iacob Negruzzi (1832-1932), în seara zilei de 26 octombrie 1884, la Iaşi. Ion Luca Caragiale a creat o satiră inedită a vieţii politice contemporane epocii sale.
Vă aşteptăm la Bibliotecă pentru a împrumuta colecţia de piese de teatru şi celelalte creaţii literare aparţinând celui mai mare dramaturg român, Ion Luca Caragiale!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!