13.4 C
Campulung Muscel
28/03/2024

Fostul manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung, Mădălin Iordache: „Consider că reuşitele constituie meritul tuturor, iar nereuşitele îmi aparţin şi mi le asum integral!”

Pe 22 noiembrie 2021, medicul chirurg Mădălin Iordache şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpulung, funcţie pe care a deţinut-o din 19 octombrie 2020, în baza unui contract de management, pe un an, cu primarul municipiului Câmpulung. La expirarea acestuia, Elena Lasconi l-a prelungit cu şase luni, până pe 22 aprilie 2022, însă, din motive personale, Mădălin Iordache a decis să părăsească echipa managerială înainte de termen.

„Voi rămâne implicat atât cât voi putea în viaţa spitalului”

Demisia fostului director a intrat în vigoare de la 1 decembrie 2021 şi, iniţial, s-a anunţat că, pentru o perioadă, interimatul va fi asigurat de directorul financiar-contabil Marinela Cristian. Potrivit consilierului pe probleme de sănătate al primarului, Andrei Aron, Mădălin Iordache a acceptat, însă, preavizul şi a mai stat în fruntea Spitalului Municipal până pe 24 ianuarie, când şi-a anunţat „retragerea” printr-un mesaj emoţionant postat pe Facebook: „Astăzi se încheie un capitol din activitatea mea, anume acela în care m-am implicat trup și suflet în a schimba ceva în spitalul în care lucrez de 15 ani. E dificil să conduci o instituție publică în general, darămite un spital, mai ales în plină pandemie, pentru că nici măcar în vremuri normale nimeni nu discută de eficiență sau performanță, iar în această perioadă mai mult am discutat de refacere, reparare și reluare în condițiile unor scenarii mai mult impuse de alți decidenți. Inițial nu mi-am dorit decât două lucruri: condiții mai bune de tratament pentru bolnavi și de lucru pentru colegii mei. Nu are rost să detaliez „greaua moștenire”, pot doar să spun că am încercat ca, în paralel cu deschiderea spitalului pentru toți bolnavii, să implementez o strategie care rapid să realizeze cele două obiective, dar și să repună activitatea pe baze sănătoase cu oameni dedicați. În afara faptului că nu am avut un termen clar al mandatului, din cauza postului aflat în litigiu chiar și acum, am început cu o echipă entuziastă și consider că reușitele constituie meritul tuturor, iar nereușitele îmi aparțin și mi le asum integral. Nu voi face aici un raport de activitate, el este depus, voi spune doar că nu vorbele trebuie să ilustreze ce ai făcut, ci ceea ce rămâne în urma ta. Aș dori să le mulțumesc puținilor oameni care mi-au fost necondiționat alături (în primul rând, familia, prietenii și unii colegi) și să le cer scuze celor pe care i-am neglijat (în primul rând, familia și prietenii mei) și celor cărora le-am greșit (sper că puțini și îi asigur că neintenționat). Am învățat că mulți vor schimbarea, dar doar declarativ și fără să se implice. A fost o călătorie specială în vremuri extraordinare, cu bune (multe) și cu rele (puține). Am fost încântat să descopăr niște oameni minunați, dar și zdruncinat de răutatea unora. În toată viața am avut o singură unitate de măsură pentru faptele mele: să mă pot privi în oglindă sau să-mi pot privi copiii în ochi. O fac și în seara aceasta și sper să o pot face mereu. Voi rămâne implicat atât cât voi putea în viața spitalului și nu-mi doresc altceva decât sănătate și înțelepciune.”

Postul de manager nu poate fi scos, deocamdată, la concurs

De-a lungul activităţii sale în Spitalul Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache a conştientizat, faţă de alţii, că în această unitate medicală sunt multe lipsuri, sunt multe de pus la punct şi a rupt pisica-n două. Da, e arţăgos, ştie să-ţi răspundă, dar cu argumente solide, poate fi nesuferit pentru unii, dar nu şi-ar pune bolnavii în pericol. Şi-a asumat o mare responsabilitate în momentul în care a decis să preia frâiele, într-o perioadă dificilă, în plină pandemie, cu speranţa că tot ceea ce va face va fi în beneficiul pacienţilor şi al cadrelor medicale. S-au schimbat multe în bine în perioada cât a fost la conducere, dar, probabil, pretenţiile sale au fost altele, iar jocurile din culise nu s-au armonizat cu gândirea sa. Începând cu data de 25 ianuarie 2022, funcţia de director interimar al Spitalului Municipal Câmpulung a fost preluată de juristul Petrina Florea. Reamintim că postul de manager nu poate fi scos la concurs până nu se termină procesele pe care fostul director, Nicolaie Alexe, le are cu municipalitatea, primarul, spitalul, Prefectura şi Ministerul Sănătăţii, în vederea recuperării funcţiei şi a drepturilor salariale. Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!